Hollandalı antrenör Vera Pauw'dan 35 yıl sonra gelen itiraf

Hollandalı antrenör Vera Pauw'dan 35 yıl sonra gelen itiraf
Pauw, futbolculuk döneminde kendisine cinsel istismarda bulunan üç kişi olduğunu söyledi. 'Bana en yakın olanlar bile bilmiyor' diyen Pauw'un sözleri üzerine soruşturma başlatıldı.

Eski Hollanda Milli Takım oyuncusu Vera Pauw, cuma günü yaptığı açıklamada, futbolcu olduğu dönemde Hollanda futbolunda çalışan üç erkek tarafından cinsel istismara uğradığını ve yakın zamanda federasyondan hiçbir destek görmediğini polise bildirdiğini söyledi.

"Bu hayatımdaki en zor şey ama sonunda yoluma devam etmeye hazırım ve kendim olmaktan gurur duyuyorum" diyen Pauw, Twitter'dan yaşadıklarını anlatan bir metin paylaştı.

'35 YILDIR DÜNYADAN, AİLEMDEN, TAKIM ARKADAŞLARIMDAN BİR SIR SAKLADIM'

Sözcü'nün aktardığına göre, Pauw, "35 yıldır dünyadan, ailemden, takım arkadaşlarımdan bir sır sakladım. Ve artık kendim de kabul edebilirim" ifadelerini kullanarak geçmişte yaşadığı cinsel istismara dair itiraflarda bulundu:

"Genç bir futbolcuyken, önde gelen bir futbol yetkilisi tarafından maruz kaldığım tecavüzü bana en yakın olanlar bile bilmiyor. Daha sonra bu duruma iki erkek tarafından yapılan iki cinsel saldırı daha eklendi."

'BU BENİM İÇİN SONUN BAŞLANGICI GİBİ OLACAK AMA...'

Pauw, kendisine cinsel istismarda bulunan üç adamın da o dönem Hollanda futbolunda görev aldığını söyledi.

Pauw, "Geçtiğimiz yıllarda, davamın Hollanda’daki futbol otoritelerince duyulmasını sağlamaya çalıştım, ancak boşuna uğraştım. Artık sessizliği paylaşamam. Bu benim için zaten sonun başlangıcı gibi olacak ama biliyorum ki daha fazla kalp ağrısı olacak. Ama benim çektiğim gibi bir şeye maruz kalan diğer genç futbolcuların öne çıkıp hikayelerini paylaşacak kadar cesur hissedeceklerini umuyorum" ifadelerini kullandı.

HOLLANDA FEDERASYONU SORUŞTURMA BAŞLATTI

Konuyla ilgili olarak Reuters’a açıklama yapan Hollanda Futbol Federasyonu, Pauw’un geçmişte yaşadığını anlattığı olaylarla ilgili olarak soruşturma başlatma kararı aldığını belirtti.

Öne Çıkanlar