HPG'den patlamada ölen turiste ilişkin açıklama

HPG'den patlamada ölen turiste ilişkin açıklama
Duhok’ta bir turistin öldüğü patlamaya dair açıklama yapan HPG, 'Güçlerimizin bu olayla hiçbir ilişkisi yoktur' dedi.

Türkiye'nin Federe Kürdistan Bölgesi'nin Zap, Avaşîn ve Metîna alanlarına yönelttiği operasyonlar devam ediyor. Fırat Haber Ajansı (ANF), HPG/YJA Star'ın son günlerde yaşanan çatışmaların bilançosuna ilişkin yaptığı açıklamayı yayımladı. 

Avaşîn ve Zap'ta yaşanan çatışmalarda 18 askerin yaşamını yitirdiği, 4'ünün de yaralandığı belirtilen açıklamada, 1 helikopterinin darbelendiği, 1 mevzi ve 2 askeri çadırın yok edildiği ifade edildi.  

Açıklamada, 6 Mayıs saat 19.00’da Garê bölgesine bağlı Girê Zengil yamaçları ile Zap bölgesine bağlı Karker, Çemço, Geliyê Balinda ve Sîda alanlarının savaş uçaklarıyla bombalandığı aktarılırken, aynı gün Çemço ve Sîda alanlarının da sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüsler ve ağır silahlarla bombalandığı ifade edildi. 

‘PATLAMA İLE İLGİMİZ YOK’

HPG, Danimarkalı bir turist hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin de açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Duhok’un Kanî Masî nahiyesi yakınında yaşanan patlama sonucunda Danimarkalı bir turist hayatını kaybederken, birisi de yaralanmıştır. Olayın yaşandığı mıntıka bizim bulunduğumuz ve hareket ettiğimiz bir yer değildir. Biz kara mayını kullanmıyoruz. Bu olay araştırmaya ve incelenmeye muhtaçtır. Güçlerimizin bu olayla hiçbir ilişkisi yoktur." (MA)

Öne Çıkanlar