Erdoğan'a göre değiştirdiler iddiası: Ziyaret ettiği cemevinde dikkat çeken değişiklik

Erdoğan'a göre değiştirdiler iddiası: Ziyaret ettiği cemevinde dikkat çeken değişiklik
Erdoğan'ın Hüseyin Gazi Cemevi'ni ziyareti öncesi AKP'li belediyenin ibadethanede tadilat yaptığı ve düzeni değiştirdiği iddia edildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Muharrem orucu vesilesiyle ziyaret ettiği Hüseyin Gazi Cemevi'nde yapılan değişiklikler dikkat çekti.

Ziyaret öncesi cemevindeki Mustafa Kemal Atatürk, Hacı Bektaş-ı Veli ve Hz. Ali'nin olduğu duvardaki fotoğrafların yerlerinin değiştirildiği belirtildi.

Cumhuriyet'in aktardığı habere göre Erdoğan'ın ziyareti öncesi AKP'li Mamak Belediyesi tarafından cemevinde tadilat yapıldığı ve ibadethanedeki dizaynın değiştirildiği kaydedildi.

Düzenleme öncesi
Düzenleme sonrası

DEDE POSTUNA OTURDU İDDİASI

Öte yandan Erdoğan'ın Hüseyin Gazi Cemevi'nde ibadethanesinin dedesinin oturduğu postta yer alması dikkat çekti. Cemevlerinde dedenin oturduğu bölümde asılı bulunan Hz. Ali ve Hacı Bektaş-ı Veli posterlerinin yerinde olmaması da gözlerden kaçmadı.

T24'e konuşan Hüseyin Gazi Cemevi'nden bir yetkili cemevinde yapılan tadilatın Erdoğan'ın ziyaretiyle bir ilgisinin olmadığını tamamen "rastlantı" olduğunu söyledi. Yetkili, "zaten rutubet oluyordu, tadilat yapılacaktı, ziyarete denk gelmesi tesadüf" dedi.

HZ. ALİ VE HACI BEKTAŞ-I VELİ POSTERLERİ BAŞKA DUVARA TAŞINDI

Tadilattan önce cemevi dedesinin oturduğu postun arkasında asılı olan Hz. Ali ve Hacı Bektaş-ı Veli posterlerinin tadilattan sonra olması gereken yere değil, cemevi içinde yer alan başka bir duvara taşındığı görüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar