'İbrahim Kalın, iktidarın, fikri iktidarını kurmaya çalışan bir kayıt cihazıdır'

'İbrahim Kalın, iktidarın, fikri iktidarını kurmaya çalışan bir kayıt cihazıdır'
ARTI TV'de ekrana gelen Çetele programında, Türkiye'nin güncel sorunları ve bu sorunlar karşısında muhalefetin tutumu konuşuldu.

ARTI GERÇEK- Nesrin Nas, Fikri Sağlar, Ahmet Faruk Ünsal ve Erdoğan Aydın ile Çetele'de, gündemdeki gelişmeler ve muhalefet stratejisi konuşuldu. 

ARTI TV'de ekrana gelen programda, "Türkiye'nin Demokrasi Karnesi" başlığı altında yapılan konuşmalarda, muhalefetin başarısızlığı masaya yatırıldı. 

'HER GÜN BİR UÇAK DOLUSU İNSAN KAYBEDİYORUZ'

Nesrin Nas, "Dünyada aşılamaya başlamamış ender ülkelerden biriyiz. Hala bu iktidar salgını çok iyi yönettiğini söylüyor. Türkiye'deki insanların neredeyse yarısı yoksul" diyerek şöyle devam etti:

"Toplam bütçeye bakıyorsunuz, 158 milyar dolar 5'li çeteye ayrılmışken pandemi nedeniyle işyerini kapatanlara ve yoksullara sadece 6 milyar ayrılmış. Ortada çok ciddi bir sorun var. Muhalefet bir araya gelip toplumda bu güveni oluştursa 'Aşı nerede?' sorusu olağan rejimlerde iktidar devirecek bir soru, gensoruyla iktidarı o koltuğundan indirecek bir sorudur. Her gün bir uçak dolusu insan kaybediyoruz. Her gün bir uçak düşse hepimiz ayağa kalkarız değil mi? Hiçbir şey yokmuş gibi devam ediyoruz, muhalefet de böyle maalesef."

Fikri Sağlar ise "18 yıl boyunca iktidara karşı hâlâ oy kazanamayan bir muhalefet varsa bunu ciddi şekilde irdelemek ve muhalefeti geldiğimiz noktanın nedeni olarak değerlendirmek gerekiyor. Bugün ülkede en önemli sorun aşılanmak. Bir yaşam sorunuyla karşı karşıyayız. Bu bile muhalefetin elinde önemli bir güç aslında ama kullanılamıyor" dedi. 

'MUHALEFETİN CANI, SURİYE'DE ÇIKARTILACAK BİR SAVAŞA BAĞLIDIR'

Erdoğan Aydın, "Yoksullaşmamızın en önemli nedenlerinden biri yayılmacı yeni Osmanlıcı dış politikadır. Dış politika konusunda her türlü yeni yayılmacı operasyona destek olan bir muhalefetin canı, Suriye'de çıkartılacak bir savaşa bağlıdır" derken, Ahmet Faruk Ünsal da "Selahattin Demirtaş'sız bir HDP ve mümkünse HDP'siz bir seçime doğru gidiliyor. Toplumsal infial olursa da bastırılması için gerekli mevzuat çalışmaları hazırlandı" dedi. Fikri Sağlar ise "AKP, HDP'yi bahane ederek Kürtleri ve Alevileri dışlayan bir politika izlemektedir" ifadelerini kullandı. 

'İBRAHİM KALIN, SARAYIN KAFASININ İÇİNDEKİ GERÇEĞİ ORTAYA KOYDU'

"İbrahim Kalın zaten bugünkü iktidarın fikri iktidarını kurmaya çalışan bir kayıt cihazıdır" diyen Sağlar, "Eğer siz temel anlamda seçimin bir kutuplaşma yarattığını söylüyorsanız artık bundan sonra seçim yapmayacağınızı ima etmektesinizdir. İbrahim Kalın aslında sarayın kafasının içindeki gerçeği ortaya koydu" şeklinde konuştu. 

Erdoğan Aydın, Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılan rektör ataması içinse "Yargının yönetiliş biçimiyle de kıyasladığımızda, 12 Eylül darbecilerinin kurguladığı YÖK bugünkünün yanında gerçekten çok daha masum kalır" yorumunu yaptı.

Öne Çıkanlar