İddia: Metin Gürcan’ın tutuklanmasıyla ASELSAN satışı arasında ilişki var

İddia: Metin Gürcan’ın tutuklanmasıyla ASELSAN satışı arasında ilişki var
Tuncay Mollaveisoğlu: Eski bir asker olan Gürcan, BAE’ye Aselsan’ın hisselerinin satılacağını iddia etti, iki gün sonra gözaltına alındı.

Cumhuriyet yazarı Tuncay Mollaveisoğlu bugünkü yazısında casusluk iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan DEVA Partisi kurucularından emekli binbaşı Metin Gürcan’ın tutuklanmasında ASELSAN satışı ile ilgili açıklamalarının etkili olduğunu ileri sürdü. 

Mollaveisoğlu, "Darbeciydi, yatırımcı oldu: Ver Peker’i, al şekeri…" başlıklı yazısında BAE ile Ankara arasındaki son gelişmelere dikkat çekti.

"Birleşik Arap Emirlikleri prensi için "şerefsiz" diye başlık attılar. 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında BAE’nin olduğunu en üst seviyede dile getirdiler" diyen Mollaveisoğlu, BAE Veliaht Prensi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmesinden sonrası yapılan açıklamalara dikkat çekerek şu soruyu soruyor: 

"Ancak teknoloji başlığı dikkatimi çekiyor... Bu başlıkta BAE Türkiye’den ne istemiş olabilir?"

Mollaveisoğlu, kendi sorusuna yanıtını ise şöyle veriyor: 

"Sorunun yanıtını TELE 1’de Begümhan Aydoğan’ın programına katılan DEVA Partisi kurucularından Metin Gürcan verdi. Eski bir asker olan Gürcan, BAE’ye Aselsan’ın hisselerinin satılacağını iddia etti..."

Mollaveisoğlu, Metin Gürcan’ın bu açıklamaları nedeniyle tutuklandığını ileri sürüyor:

"Metin Gürcan, bu açıklamadan iki gün sonra gözaltına alındı, dört gün sonra tutuklandı. Gerekçesi siyasi ve askeri casusluktu...

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen ile konuştum. Casusluk ile ilgili dosyada delil yok diyor. Gürcan’ın ücret karşılığı bazı yabancı ülkelerin temsilcilerine danışmanlık yaptığını ve bunun sır olmadığını dile getiriyor. Ekmen, Gürcan ile ilgili dosyanın 18 ay önce açıldığına ancak operasyonun bugünlerde yapıldığına yani zamanlamaya dikkat çekiyor..."Yazının linki:

 

Öne Çıkanlar