İdris Şahin: Masa sapasağlam yerinde duruyor

İdris Şahin: Masa sapasağlam yerinde duruyor
Ali Babacan'ın seçime tek girileceğine dair açıklamasını değerlendiren DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, 'Masa yerinde duruyor. Açıklamanın altılı masanın bilgisi dahilinde yapıldı' dedi.

+GerçekTV’de yayınlanan Gündemin Gerçekleri programında Bilgehan Uçak’ın konuğu DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Ali Babacan’ın seçime tek girileceğine dair açıklamalarını yorumladı.

Deva Partisi Sözcüsü İdris Şahin, DEVA Partisi’nin seçime yalnız gireceğini, baraj sorunları olmadığını belirtirken bunun altılı masa içerisinde problem yaratmayacağını, masanın çalışmalarının devam ettiğini ve onlarında bilgisi dahilinde olduğunu açıkladı. AKP'deki çözülmenin ‘kopma’ şeklinde değil tamamen ‘dağılma’ şeklinde olacağını bildiren Şahin, "AKP'den kopan seçmenin birinci tercihinin DEVA Partisi olacağını görüyoruz. Sandıkta çok büyük bir sürprizle karşılaşacaklar kazdıkları kuyuya kendileri düşecek" dedi.

"Masa sapasağlam yerinde duruyor"

"Masa sapasağlam yerinde duruyor. Sadece şu husus var, DEVA Partisi olarak son dönemde gerek iktidara yakın medyada, gerekse bir kısım sol medyadan hakkımızda hiç hak edilmeyen ifadeler söz konusu oldu. Biz altılı masaya otururken de altılı masada görüşmeler devam ederken de söylediğimiz tek bir şey vardı. İlk defa seçimlere gireceğiz dolayısıyla kendi durumumuzu vatandaşın karşısında bir test etmek istiyoruz.

İlk seçimde kendi ismimiz ve amblemimizle çıkacağız. Altılı masaya ortak çalıştığımız konularda katkı vermeye devam edeceğiz. Buradan kimse öküz altında buzağı aramaya kalkmasın. Cumhurbaşkanı tek bir isim olacak ve çıkan isime DEVA Partisi sonuna kadar destek verecek." diyen Şahin, yapılan açıklama altılı masanın bilgisi dahilinde yapılmış bir açıklama olduğunu, diğerlerinin masadakileri ne kadar ayrıştırmaya çalışsa da bu tutum ve davranışları masadaki safları sıklaştırdığını söyledi.

Bilgehan Uçak’ın, "DP Lideri Gültekin Uysal’ın, Gelecek ve Deva Partisine yönelik atmış olduğu tweet konusunda ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Şahin, "Gültekin Uysal atmış olduğu tweeti daha sonrasında bir paylaşımla ortadan kaldırdı. Ufak tefek yanlışlıklar olabilir hatalar olabilir önemli olan bu hatalardan dönmek ve onları düzeltmektir. Sayın Uysal da bu olgunluğu göstererek yan yana çalıştıkları DEVA ve Gelecek Partisi’ndeki isimleri rahatsız ettiğini farkına vardı, bu durumu düzeltti" dedi.

"Türkiye'nin sınır uçlarını germeye çalışanlar bunun faturasını sandıkta çok ağır bir şekilde ödeyecekler"

Gezi Davası’ndaki hukuksuz yargılanmaya da değinen Şahin, "Biz siyasette kin ve intikam zehrini akıtanların adaletsizlikten başka hiçbir şey getirmediğini tarih boyunca deneyimledik ve hala bunları görüyoruz" diyerek karara karşı tepkisini dile getirdi:

"Türkiye'nin sınır uçlarını germeye çalışanlar bunun faturasını sandıkta çok ağır bir şekilde ödeyecekler. Toplum artık rahatlamak istiyor, kendi sorunlarının çözümüne dair somut öneriler ortaya koyan, çözüm yollarını gösteren siyasi partileri ve ayrıştıran değil birleştiren bir üslup istiyor. Osman Kavala dosyasında da görüldüğü üzere maalesef bir hınçla bir öfke ile verilen hukuktan ve adaletten yoksun kararlar ortaya çıkıyor."

"AKP'den kopan seçmenin birinci tercihinin DEVA Partisi olacağını görüyoruz"

Şahin, baraj sorunları olmadığını belirtirken her gün alanlara çıkıp vatandaştan aldıkları reaksiyonların olumlu olduğunun altını çizdi.

"İttifak dışı bir senaryoda en az yüzde 7 oy almanız gerekiyor ama ittifak içerisinde kendi logonuzla girdiğiniz zaman ittifakın oyu yüze 7’yi geçmişse alacağınız oy oranında il barajına göre milletvekili çıkartıyorsunuz. Hem ittifak içerisinde logomuzla girdiğimizde hem de bağımsız olarak girdiğimizde böyle bir sıkıntı yaşamayacağımızı düşünmüyorum." dedi.

AKP’den kopan seçmenin adresinin DEVA Partisi olacağını ifade eden Şahin, "AKP'deki çözülme ‘kopma’ şeklinde değil tamamen ‘dağılma’ şeklinde olacak. AKP’de şu anda korkuyla menfaatle tutuşanlar seçim kararını verildiği gün çok büyük bir çözülme gerçekleştirecek ve bu çözülmenin adresi de hiç şüphesiz DEVA Partisi olacak. AKP'den kopan seçmenin birinci tercihinin DEVA Partisi olacağını görüyoruz. Sandıkta çok büyük bir sürprizle karşılaşacaklar kazdıkları kuyuya kendileri düşecek" dedi.

"Sayın Gül'ün adaylığı ile ilgili tek bir cümle konuşma olmadı"

"Abdullah Gül ile parti kurulmadan önce istişarelerde bulunduk. Kendisi aktif olarak siyasi mücadelenin içerisinde olmayacağını ifade etti. Sayın Gül'ün adaylığı ile ilgili tek bir cümle konuşma olmadı. " diyen Şahin, DEVA Partisi dayatmalarla siyaset yapmayacağını vurguladı:

"DEVA Partisi’nin kimseye dayatacak bir siyaset ahlakı da söz konusu değildir. Seçimleri açık ara kazanabilecek, 85 milyonu kucaklayacak, demokrat kişilikte bir ismin cumhurbaşkanı adayı olması bizim için yeterlidir. Bu ismi belirleyecek olan da altılı masadır oradan çıkacak iradeye de sonuna kadar saygılıyız. "

Seçim güvenliğine dair neler yapılıyor?

Altılı masanın seçim güvenliği konusunda ciddi çalışmalar yürüttüğünü aktaran Şahin, "Seçim Güvenliği Komisyonu’nun almış olduğu bir karar söz konusu. Seçimlerde serbest, eşit, gizli oy, şeffaf ve açık sayım döküm esaslarına göre düzen ve dürüstlük içerisinde yürümesi için her türlü önlemleri alacağız. Sandıklara büyük bir motivasyonla gelmelerini sağlayacağız ve oyları en güzel şekilde muhafaza edeceğiz. Çalışmalar gizlilik esasına göre yürütülüyor çünkü rakibimiz 20 yıldır aralıksız iktidar, devletin her kurumunu kullanabiliyor ve seçimlere yönelik ortamı gererek gidiyor, bu yüzden ona karşı alınabilecek tedbirleri de kendi içimizde olgunluğa ulaştıktan sonra açıklayacağız" dedi.

Şöyleşinin tamamını buradan izleyebilirsiniz:

 

 

Öne Çıkanlar