İmamoğlu: AKP ile bağı olan bir şirketin 4 günde 81 milyon liralık kâr etti

İmamoğlu: AKP ile bağı olan bir şirketin 4 günde 81 milyon liralık kâr etti
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, HDP'nin kapatılmasına yönelik davaya tepki göstererek, "6 milyon oy almış partiye terörist gözüyle bakarsanız ben bunun karşısındayım" dedi. İmamoğlu, AKP ile bağı olan bir şirketin 4 günde 81 milyon liralık kâr ettiğini açıkladı. Gezi Parkı'nın devredilmesine ilişkin de konuşan İmamoğlu, vakfa ait  II. Beyazıt Camii’nin Hünkar Kasrı'nın 10 yıldır restore edilmediğini söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, KRT TV'de 'Şimdiki Zaman' programının konuğu oldu. Gündeme ilişkin konuşan İmamoğlu, 2016 yılında AKP ile bağı olan bir şirketin Başakşehir'de 49 milyon TL'ye aldığı bir arsayı 4 gün sonra KİPTAŞ'a 130 milyon TL'ye sattığını açıkladı. Şirketin dört günde 81 milyon lira kâr ettiğini belirten İmamoğlu, konuya ilişkin şöyle konuştu:

'ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ BİLE DÖKMENE GEREK YOK'

"Başakşehir’de çok tatlı bir dosya, üzerine pudra şekeri bile dökmene gerek yok. 7 Ocak 2016 günü Başakşehir’de 78 bin metrekarelik bir arsa alıyor, bir vatandaş, bir özel şirket. Kaça alıyor? 49 milyon TL’ye. Bu alımı yaptıktan dört gün sonra 11 Ocak’ta 49 milyon TL’ye satın aldığı arsayı 130 milyon TL’ye KİPTAŞ’a satıyor. Şaşırır adam…4 günde 81 milyon lira… Bugünkü rakam ile 216 milyon TL, 27 milyon dolar…"

"Kimin cebine gidiyor?" sorusu üzerine İmamoğlu, "AK Parti ile bağı olan o şirketin cebine gidiyor ya da kimlerin gidiyorsa... Soruşturma dosyalarımızdan biri bu. Ben soruşturma açtım, İçişleri Bakanlığı da geldi bu dosyalarımıza al koydu. ‘Sen araştırmazsın ben daha iyi araştırırım’ diyor."

GEZİ PARKI'NIN MÜLKİYETİNİN DEVREDİLMESİ

Gezi Parkı'nın mülkiyetinin İBB'den alınarak Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri isimli bir vakfa devredilmesinin ardından başlayan tartışmalara ilişkin de konuşan İmamoğlu, vakfa ait  II. Beyazıt Camii’nin Hünkar Kasrı'nın 10 yıldır restore edilmediğini söyledi. Hünkar Kasrı'nın görüntülerini paylaşan İmamoğlu, "10 yıldır böyle, görüyor musunuz halini?" dedi.

'KİMSE BİZE HİKAYE ANLATMASIN'

Genel Müdür'ün 'vakıf mallarını korumak için aldık' savunmasına yanıt veren İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Burası bahsi geçen Beyazıt Vakfı’na ait II. Beyazıt Camii’nin Hünkar Kasrı. II. Beyazıt, bu camiye namaza geldiğinde namazını burada kılıyor. Burası 10 yıldır böyle, aynı vakfın mülkü. Hani diyorlar ya ‘Biz ecdat malına sahip çıkıyoruz, kültür varlığına sahip çıkıyoruz, o kanun gereği aldık’ diyorlar ya, 10 yıldır böyle, görüyor musunuz halini?

Özel bir yapı burası, II. Beyazıt döneminde yapılan bir yapı. Bizzat Beyazıt Vakfı’na ait. Şimdi ne diyecekler biliyor musunuz; ‘İhale yaptık yapacağız’. Ne zaman? İmamoğlu, dedikten sonra. Unuttukları bütün ecdat eserlerini harekete geçiriyoruz. Nerede bir eksiklik görüyoruz, arkadaşlara ‘Hemen, derhal diyorum’. Mezarları, şehitlikleri unuttular. Tek tek temizletiyoruz, kimse bize hikaye anlatmasın."

'6 MİLYON OY ALMIŞ PARTİYE TERÖRİST GÖZÜYLE BAKARSANIZ BUNUN KARŞISINDAYIM'

İmamoğlu, HDP'nin kapatılmasına yönelik davaya da tepki göstererek, "6 milyon oy almış partiye terörist gözüyle bakarsanız ben bunun karşısındayım" dedi. İmamoğlu, "Terörle HDP konusunu aynı potaya koyarsanız tam istenen noktaya gelirsiniz. 6 milyon oy almış partiye terörist gözüyle bakarsanız ben bunun karşısındayım. Nerede eksik davrandılar, hangi konularda söz söylemediler HDP'nin de özeleştiri yapması gerekir" diye konuştu.

'8 MART TWEETİM İÇİN PİŞMAN DEĞİLİM'

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i etiketlediği paylaşımı kimi çevrelerce tepki çeken İmamoğlu, konuya ilişkin şöyle konuştu:

"8 Mart tweetim için hiç pişman olmadım. Böyle bir tepki geleceğini ön görüyordum. Ama bu kadarını beklemiyordum. 8 Mart tweetimi kimse bir yere çekmeye çalışmasın. Kadın dayanışması dışında tek bir amacım yoktu.

Ben Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Akşener'in kararıyla bir ittifakın başkanı oldum. Bunu her zaman söylerim. Meral hanımla çok güzel bir yüz yüze görüşme yaptım. Konuyla ilgili mutsuzluğunu dile getirdi. Ben ittifak ruhuna hayatını verebilecek seviyede bağlıyım."

KANAL İSTANBUL: EN BÜYÜK İHANET PROJESİ

İmamoğlu, konuşmasında şunlara da değindi:

"Kanal İstanbul 136 milyon metrekarelik tarım alanını yok ediyor. 83 milyon metrekarelik bir alanı yeniden kentleşmeye açıyor. 3 tane Beylikdüzü'nden daha fazla ediyor. İstanbul'da 1 milyonu aşkın adres boş. Yapılmış binalar boş. İstanbul'da şu anda konut arzı fazlası hiçbir dönemde olmamıştır. Dünyanın en ucuz gayrımenkul kentidir İstanbul. Yazık bu kente. Bu kent böyle heba edilemez. İstanbul'un 3 yıldır nüfusu azalma eğiliminde. Siz İstanbul'un kuzeyinde 2 milyonluk yeni bir nüfusu oraya yerleştiriyorsunuz. Bu projeyi hazırlayanlar uluslararası alanda bu projeyi servis edenler, bu projeyi 65 milyar dolar olarak tanıttılar. Bütün bunları yoksulluk döneminde yapıyorsunuz. Kısa Çalışma Ödeneği'nin son günü. Yarın itibarıyla milyonlarca insanımızı işsiz görebiliriz. Bu memleketin işsizi, bu memleketin ümidini yitirmek üzere olan genci, eğitimi dipten başa bozuk olan bir süreçte siz kanala bu parayı harcayacaksınız.

'MEMLEKETİ MİLLET İTTİFAKI YÖNETECEK'

"2 sene sonra bu memleketi Millet İttifakı yönetecek. Bu yapılanlar, bu işi alanlar, bu finansı verenler, devletin ve milletin hafızasından asla çıkmayacak. Ben buna inanıyorum. Ben Millet İttifakı'nın bir ferdiyim. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyesiyim. Bu memleketin değişmesi adına 2 sene sonra bu ülkede Millet İttifakı süreci yönetecek demekten, hatta ve hatta 'Türkiye ittifakı bu süreci yönetecek demekten niye geri durayım ki?"

Öne Çıkanlar