İngiltere, Oxford-AstraZeneca aşısını askıya aldı

İngiltere, Oxford-AstraZeneca aşısını askıya aldı
Aşı yapılan 7 kişi kan pıhtısı oluşmasından dolayı hayatını kaybetti. Ülkede Oxford-AstraZeneca aşının çocuklar üzerinde denenmesinin askıya alındığı açıklandı.

İngiltere, Oxford-AstraZeneca tarafından geliştirilen Coronavirus aşısını yaptıran 7 kişinin sıra dışı kan pıhtısı vakasından ötürü hayatını kaybetmesinin ardından, Oxford-AstraZeneca aşının çocuklar üzerinde denenmesinin askıya alındığı açıkladı.

Oxford Üniversitesi'nden Profesör Andrew Pollard medyasya yaptığı açıklamada ekibin daha fazla bilgi beklediğini, aşıya dair güvenlik endişesi olmadığını söyledi.

EMA'DAN BAĞLANTISI 'AÇIK' MESAJI 

Avrupa İlaç Ajansı'ndan (EMA) Marco Cavaleri, Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca'nın geliştirdiği aşısıyla kan pıhtılaşması vakaları arasındaki bağlantının 'açık' olduğunu söyledi. Cavaleri Oxford Üniversitesi ile İsveç merkezli ilaç firması tarafından ortaklaşa geliştirilen AstraZeneca'nın aşısı ile aşılanan gençler arasında beklenenden daha fazla kanda pıhtılaşma vakası görüldüğünü kaydetmişti.

7 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu, ülkede, 7 kişinin Oxford ve AstraZeneca tarafından geliştirilen Coronavirus aşısını olduktan sonra oluşan kan pıhtısından hayatını kaybettiğini doğruladı. Kurumdan yapılan açıklamada, 9 Aralık 2020 ile 21 Mart 2021 aralığını kapsayan raporda aşılanan 18 milyon kişiden 30’unda kan pıhtısı yan etkisi görüldüğünü ve bunlardan 7 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Oxford-AstraZeneca aşısının neden olduğu kan pıhtılaşması sonucu daha önce de farklı ülkelerde ölümler yaşanmıştı.

Bunun üzerine aşılamaya ara verilmiş ancak Avrupa İlaç Ajansı'nın aşıyı onaylayan açıklamasının ardındam aşılama yeniden başlamıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar