Iraklı ve Kürt parlamenterler Metîna’da inceleme yapacak

Iraklı ve Kürt parlamenterler Metîna’da inceleme yapacak
5 Haziran’da Metîna’da yaşanan patlamayla ilgili KCK yaptığı açıklamada, bölgede bağımsız ve tarafsız bir heyet tarafından incelemelerin yapılması çağrısı yapılmıştı.

Irak Parlamentosu ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) parlamenterleri tarafından oluşturulan ortak heyet, Metîna’da Peşmerge'ye ait aracın patladığı yerde incelemelerde bulunacak. Heyet, incelemelerin ardından rapor hazırlayacak. 
 
Metîna’da 5 Haziran’da KDP Peşmergelerine ait konvoy yolda ilerlerken büyük bir patlama meydana gelmişti. Patlamada 5 Peşmerge yaşamını yitirmiş 4’ü de yaralanmıştı. Bu gelişmeler üzerine Irak Parlamentosu ve IKBY'den aralarında parlamenterlerin de olduğu ortak bir heyet oluşturuldu. Heyet, bölgede incelemelerde bulunacak. 
 
Kürdistan Parlamentosu'ndan heyet içerisinde yer alan Goran Grubu üyesi Shahewan Rauf, "Heyet Irak ve Kürdistan Bölgesi parlamentolarını temsil ediyor" ifadelerini kullandı.
 
DETAYLAR RAPORLAŞTIRILACAK 
 
Heyet içerisinde, bölgedeki grup ve partilerin mensuplarının da bulunduğunu belirten Rauf, "Bugün Zaxo, Seranîş ve Batufayê, yarın da Amediye bölgesine gideceğiz. İlk olarak Peşmergelerin şehit edildiği yere gitmek istiyoruz. Bölgede yaşanan tüm gelişmelere ilişkin incelemelerde bulunacağız. Ziyaret sonrasında detaylı bir rapor hazırlayacağız" diye konuştu. 
 
KCK ÇAĞRI YAPMIŞTI 
 
Öte yandan 5 Haziran’da Metîna’da yaşanan patlamayla ilgili KCK yaptığı açıklamada, bölgede bağımsız ve tarafsız bir heyet tarafından incelemelerin yapılması çağrısı yapılmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar