İşçilere çözüm için gittiği valilik önünde yaka paça gözaltı: Polis amiri 'çevik süpür' talimatı verdi

İşçilere çözüm için gittiği valilik önünde yaka paça gözaltı: Polis amiri 'çevik süpür' talimatı verdi
Tekirdağ'da haklarını isteyen işçiler, çözüm için gittiği valilik binası önünde yaka paça darp edilerek gözaltına alındı. Bir polis amirinin 'Çevik süpür' diye talimat vermesi dikkat çekti.

Bir süredir grevde olan Bel Karper ve Adkotürk işçileri, işverenin kayıt dışı taşeron işçilerle grevlerini kırmaya çalıştığını belirterek sorunlarını Tekirdağ Valiliği'ne anlatmak istedi. Ancak işçiler, çözüm için gittiği valilik binası önünde yaka paça darp edilerek gözaltına alındı. Bir polis amirinin müdahale öncesi "Çevik süpür" diye emir vermesi dikkat çekti.


Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde kurulu Bel Karper işçileri 130 gündür, Çerkezköy’de kurulu Adkotürk işçileri de 30 gündür grevde. Türk-İş’e bağlı Tek Gıda-İş sendikasına üye işçiler, işvereninin, her gün başka bir taşeron firma aracılığı ile fabrikaya kayıt dışı işçi sokmaya çalıştığını ifade etti.

İşçiler, dertlerini anlatmak, grev kırıcılığının önüne geçilmesini sağlamak için Tekirdağ Valiliği’ne gitti. Ancak, işçilerin çözüm için gittiği valilik önünde polisin sert müdahalesine uğradı. Çok sayıda emekçi darp edilerek gözaltına alındı.

100’ÜN ÜSTÜNDE İŞÇİ GÖZALTINA ALINDI

Polisin müdahale anlarına ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Tek Gıda-İş Sendikası'ndan Suat Karlıkaya, 100’ün üstünde işçinin gözaltına alındığını duyurdu.

Polis müdahalesine tepki gösteren Karlıkaya, "İşçisini dinlemek yerine süpürten vali tabi ki istifa etmek zorunda. Pislik süpürülür pis tertemiz insanlarız süpüreceğiniz insanlar başka yerde koltuklarında oturuyor gidin onları süpürün. Haklı davamızdan vazgeçmiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Öne Çıkanlar