IŞİD, Kerkük'te Lehiban köyünü ele geçirdi

IŞİD, Kerkük'te Lehiban köyünü ele geçirdi
Kerkük’ün Sergeran ilçesine bağlı 70 haneli Lehiban köyünün IŞİD tarafından ele geçirildiği, köydeki evlerin ateşe verildiği bildirildi.

IŞİD, Kerkük’ün Şêxbizin Bölgesi’nde bulunan Lehiban köyünü ele geçirdi, çıkan çatışmalarda 2 peşmergenin hayatını kaybettiği belirtildi. 

Rojnews’te yer alan habere göre, tartışmalı bölgelerden ve vilayetlerden biri olan Kerkük’te gece saatlerinde IŞİD’lilerin saldırısı sonucu 2 peşmergenin hayatını kaybettiği, 2 peşmergenin de yaralandığı kaydedildi. Kerkük’ün Şêxbizin ilçesinde IŞİD ve peşmergeler arasında şiddetli çatışmaların devam ettiği öğrenildi.

IŞİD BİR KÖYÜ ELE GEÇİRDİ

Kerkük’ün Sergeran ilçesine bağlı 70 haneli Lehiban köyünün ise IŞİD tarafından ele geçirildiği bildirildi. Köydeki evlerin IŞİD’liler tarafından ateşe verildiği ve köyden dumanların yükseldiği aktarıldı.

Çoğunluğu Kürt olan köy, dün akşam saatlerinde de IŞİD’lilerin saldırısına maruz kalmış, halk kendi imkanlarıyla kendini savunmuştu. Gündüz saatlerinde köylülerin büyük bir kısmı köyü terk etmişti.

Bağdat Elyum’a konuşan Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Serkiran ilçesi sorumlusu Ramazan Osman, Lehiban köyünde DAİŞ’in birçok evi ateşe verdiği ve şu ana kadar, Irak ordusu ve peşmerge güçleri tarafından köye herhangi bir müdahalenin yapılmadığı belirtildi. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar