İŞKUR önünde kuyruk: Koronadan değil, açlıktan öleceğiz

İŞKUR önünde kuyruk: Koronadan değil, açlıktan öleceğiz
Salgından önce fırında çalıştığını ancak şimdi işsiz kaldığını anlatan genç işten ayrılmadan önce yanına aldığı poğaçalarla gıda ihtiyacının karşıladığını söyledi.

Salgın nedeniyle işler durunca otel çalışanından kuaförüne, tekstil işçisinden garsonuna ya işsiz kalan ya da ücretsiz izne çıkarılan emekçiler, dün Şişli’deki İŞKUR önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

İşsizlik maaşı için soğuk havada, sırada beklemek zorunda kalan yurttaşlar, AKP hükümetininin açıkladığı "ekonomik tedbirlere" rağmen kendilerinin güvence altına alınmadığına tepkili. Faturalarını, kiralarını, mutfak masraflarını nasıl ödeyeceklerini kara kara düşünüyorlar.

‘KORONADAN DEĞİL, AÇLIKTAN ÖLECEĞİZ’

Çalıştığı tekstil firmasının iki hafta önce üretime ara verdiğini, bu süre boyunca ücretsiz izne çıkarıldığını anlatan bir yurttaş, "Kiracıyım, çocuğum var, bütün ödemelerim duruyor. Ne yiyeceğimizi kara kara düşünüyorum. Koronadan değil, açlıktan öleceğiz" dedi.

‘HÜKÜMETİN VİRÜSE YÖNELİK PAKETİNDE BİZİM İÇİN BİR GÜVENCE YOK’

Aynı durumdaki başka bir emekçi ise "Hükümetin virüse yönelik açıkladığı ekonomik pakette bizleri güvenceye alan hiçbir önlem yok. Olsa, zaten bu kuyrukta beklemezdik. Zenginler koronayı, biz maddi sıkıntımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

20 YAŞINDAKİ GENÇ: İŞTEN ÇIKARILDIĞIMDA ALDIĞIM POĞAÇALARLA GIDA İHTİYACIMI KARŞILIYORUM

Kuyrukta bekleyenlerden biri de 20 yaşındaki bir gençti. Salgından önce İstanbul Hacıosman’da bir fırın-kafede çalıştığını anlatan genç, şimdi işsiz kaldığını, işten ayrılmadan önce yanına aldığı poğaçalarla da günlük gıda ihtiyacının bir kısmını karşıladığını anlatıyor. "Ailem memlekette. Onlara para yardımı yapıyordum ama şimdi kendim de geçinemiyorum" diyor. İşsizlik parasının çıkıp çıkmayacağından da emin değil. En azından kirasını ödemesinde yardımcı olur düşüncesiyle "bir umut" geldiğini söylüyor. (Cumhuriyet)

Öne Çıkanlar