İspanya'da hükümet yetkililerine ölüm tehdidi: Kanlı çakı gönderildi

İspanya'da hükümet yetkililerine ölüm tehdidi: Kanlı çakı gönderildi
İspanya'da sol koalisyon hükümet üyelerine içinde mermi ve kanlı çakı bulunan, ölüm tehditleri yazılı zarflar gönderildi.

İspanya'da, sol koalisyon hükümetinin üyelerini hedef alan tehdit içerikli mektuplar gönderiliyor.

İlk olarak 3 gün önce İçişleri Bakanı Fernando Grande Marlaska, Jandarma Genel Komutanı Maria Gamez ve hükümetin küçük ortağı Unidas Podemos lideri Pablo İglesias'a, içinde mermi ve ölüm tehdidi içeren mesajların bulunduğu zarflar gönderilmişti.

Dün de 4 Mayıs günü Madrid özerk yönetiminde yapılacak yerel parlamento seçimi öncesinde Sanayi, Ticaret ve Turizm Bakanı Reyes Maroto'ya da bir mektup gönderildiği bildirildi.

İçinde kanlı çakı bulunan bir zarf aldığını ve tehdit amaçlı bu zarfla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu açıklayan Maroto, Twitter'dan yaptığı paylaşımda da "Tehdit ve şiddet, demokrasinin sesini asla susturmayacaktır." ifadesini kullanarak, aldığı tehdide karşı gördüğü destekten dolayı teşekkür etti.

Koalisyon hükümetinin büyük ortağı olan Sosyalist İşçi Partisinin (PSOE) üyesi olan Maroto'nun, Madrid özerk parlamento seçimini kazanmaları haline bakanlık koltuğunu bırakacağı ve Madrid özerk hükümeti başkan yardımcılığına getirileceği açıklanmıştı.

Hükümet, söz konusu olayı açık bir şekilde kınamadığı için aşırı sağ görüşlü Vox partisini suçluyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar