İşsiz yurttaşın 5 liralık banknota yazdığı 3 cümle: İşten çıkarıldım, fırından ekmek aldım, param bitti

İşsiz yurttaşın 5 liralık banknota yazdığı 3 cümle: İşten çıkarıldım, fırından ekmek aldım, param bitti
Konya’da bir yurttaşın 5 liralık banknot üzerinde yazdığı ‘Cebimdeki son param bu 5 lira ile (2) ekmek aldım’ notu ülkedeki işsizliği ve yoksulluğu ortaya koydu.

AKP’nin kalesi olarak bilinen Konya’da işsiz bir yurttaşın 5 liralık banknot üzerine yazdığı yazı, 3 cümlede, işsizin ve yoksulun derdine tercüman oldu. Yurttaşın 5 liralık banknot üzerine yazdığı "Konya'da geçen ay işten çıkarıldım. Cebimdeki son param bu 5 lira ile (2) ekmek aldım" paranın fotoğrafını paylaşan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım duruma tepki gösterdi. Yalım, "Hakikaten ne acı bir durum değil mi? Bu vatandaş şimdi ne yapsın? Ne yesin? Ne içsin? Hani sosyal devlet anlayışı?" ifadelerini kullandı.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, kağıt banknotu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na verdi. Yalım, "AKP'nin kalesi Konya'dan elimize ilginç bir para geçti. Bir vatandaşımız paranın üzerine; "Konya'da geçen ay işten çıkarıldım. Cebimdeki son param bu 5 lira ile (2) ekmek aldım. Ne acı :(" diye not yazmış. Hakikaten ne acı bir durum değil mi? Bu vatandaş şimdi ne yapsın? Ne yesin? Ne içsin? Hani sosyal devlet anlayışı? Hani sizin işsizlik sigortası fonu?" diye konuştu.

‘ARTIK BELEDİYELERDE BANKAMATİK MEMUR VAR’

CHP'li Özkan Yalım, "Ayrıca Konya ve Kayseri gibi AKP'li belediyelere AKP'nin geçen seçimde kaybettiği belediyelerde çalışan bankamatik işçi ve memurların işe başlatıldığı ve bankamatik olarak işe gelmeden maaş aldıkları iddiaları var. Ankara'da ki üç-beş maaşlı danışmanlar yetmedi. Şimdi yerel 3-5 maaşlılar belediyelere sıçradılar'' dedi.

Öne Çıkanlar