İstanbul Eczacı Odası: Covid hastaları kan sulandırıcıya artık 116 TL ödeyecek

İstanbul Eczacı Odası: Covid hastaları kan sulandırıcıya artık 116 TL ödeyecek
İstanbul Eczacı Odası Başkanı Pınar Özcan, Covid-19'da kan sulandırıcı olarak kullanılan bir ilaçta üretici firmanın devlet indirimini kaldırdığını duyurdu.

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Pınar Özcan, bir ilaç firmasının Covid-19’da kan sulandırıcı olarak kullanılan yani pıhtı atmasını engelleyen bir ilaçta devlete artık indirim yapmayacağını duyurdu.

Özcan, yurttaşın cebinden bu ilaç için fazladan yaklaşık 116 TL'ye varan bir ödeme çıkacağını söyledi. 

'HASTALARA ÖLÜMÜ GÖSTERİP SITMAYA RAZI ETMEYE ÇALIŞILAN BU ANLAYIŞA KARŞIYIZ'

Yetkililere sorunun çözümü için çağrıda bulunan Özcan, şunları söyledi:

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Pınar Özcan

"Ülkemizde bir ilacın Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanabilmesi için devlete yapması gereken bir indirim vardır. Her kutu ilaçta üretici firma tarafından taahhüt edilen indirimdir bu. Ancak geçtiğimiz günlerde ülkemizdeki ilaç firmalarından bir tanesi özellikle Covid-19’da çok sıklıkla kan sulandırıcı olarak kullanılan yani pıhtı atmasını engelleyen bir ilacında artık bu indirimi devlete yapmayacağını açıkladı.

Bu ne demek? Bu ilacın reçetelendirildiğinde her kutuda hastanın 116 TL'ye varan bir ekstra fark ödemesi durumu demek. Bu da tabii ki cebinde parası olmayan vatandaşımızın Sosyal Güvenlik Kurumu’na dahil olmasına rağmen bu parası cebinde olmayan vatandaşımızın bu ilaca ulaşımına da büyük bir engel teşkil ediyor. Bizler eczacılar olarak aslında hastalara ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışılan bu anlayışa tamamen karşı olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz ve kamudaki yetkililerden de acilen bu durumun çözüme kavuşturulması, hastalarımızın bu ilaca da rahatlıkla ulaşabilmesinin sağlanması için gerekenin yapılmasını talep ediyoruz." (ANKA)

Öne Çıkanlar