Valiliğe 'flama' tepkisi: Ortada olan ve gururla taşınan bir şeyi ele geçiremezsiniz

Valiliğe 'flama' tepkisi: Ortada olan ve gururla taşınan bir şeyi ele geçiremezsiniz
Valiliğin, LGBTİ+ bireyler tarafından kullanılan gökkuşağı sembollü flamalar için 'ele geçirdi' ifadesini kullanmasına çok sayıda tepki geldi.

Ayşegül BAŞAR


ARTI GERÇEK - İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi önünde 'Kabe fotoğrafının yere serilmesi'ne ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 4 kişinin işlemlerinin devam ettiği duyuruldu. Valiliğin açıklamasında, aramalarda bulunan gökkuşağı sembollü flamalar için 'ele geçirildi' ifadesini kullanması sosyal medyada gündem olurken, kullanılan homofobik dil tepki çekti.

'TERÖRİZE ETME YÖNTEMİ'

Valiliğin açıklamasını Artı Gerçek'e değerlendiren avukat Levent Pişkin, "Valilik bunu bir güvenlik sorunu haline getirmeye çalışıyor. Bu bir muhalefet kesimini, haklı olan bir mücadeleyi bastırmak için başvurdukları bir terörize etme yöntemidir" dedi.

'ORTADA OLAN BİR ŞEYİ ELE GEÇİREMEZSİNİZ'

Bu yöntemin ilk olmadığını ve 2015'te Onur Haftası etkinliklerinin yasaklanmasından bu yana bu dilin kullanıldığını belirten Pişkin, "İlk değil 2015ten beri bu doğrultuda davranıyorlar. Son bir yıldır bu durum sıklaşmış oldu. Bunu bir güvenlik sorunu olarak gösterip, kriminalize etmek amacıyla yapıyorlar. Söylemin bir gücü var. Böyle derseniz bunu illegal bir şeymiş, kaçak yasa dışı yollarla saklanmış bir şeymiş gibi lanse edersiniz. Oysa ortada olan ve herkesin gururla taşıdığı bir şey için ele geçirildi ifadesi kullanmak yanlış bir ifadedir. Bunu ele geçiremezsiniz, el koyarsınız" diyerek söyleme yönelik eleştirilerini dile getirdi.

SOSYAL MEDYA TEPKİLERİ

Valiliğin yapmış olduğı açıklama sosyal medyada da oldukça tepki topladı:

VALİLİĞİN YAPMIŞ OLDUĞU AÇIKLAMA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar