İYİ Partili isim duyurdu: Atatürk Havalimanı'nın yıkımı başlayacak

İYİ Partili isim duyurdu: Atatürk Havalimanı'nın yıkımı başlayacak
İBB İYİ Parti Meclis Üyesi Ali Kıdık: Rize Havalimanı'nı açtıkları günü Atatürk Havalimanı'nı da yıktıkları gün olarak kayıtlara geçmek istiyorlar.

Ocak ayındaki kar yağışı sırasında İstanbul Havalimanı iniş yapılamayınca İçişleri Bakanı ve Ulaştırma Bakanı İstanbul Havalimanı yerine Atatürk Havalimanına inmek zorunda kalmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kapatılan Atatürk Havalimanı ile ilgili, "Heba olmasına izin vermeyeceğiz. 2023’ten sonra açacağız" demişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı bu açıklamaya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Atatürk Havalimanı hikayesi kapandı gitti. Zaten oranın kuzey ve güney pistinin millet bahçesi olarak yapılması için işe başlanıyor" şeklinde yanıt vermişti. 

'RİZE -ARTVİN HAVALİMANI AÇILDI, ATATÜRK HAVALİMANI YIKILIYOR'

Atatürk Havalimanı'ndaki son durumu İBB İYİ Parti Meclis Üyesi Ali Kıdık paylaştı.

Kıdık, Atatürk Havalimanı'nın yıkılmaya başlanacağını duyurduğu sosyal medya paylaşımında, bu duruma tepki göstererek şunları söyledi:

"Niyet belli, zihniyet belli. Dün Katar Emiri Ankara’ya geldi, bugün Rize Havalimanı açılışı var ve bugün aynı zamanda Atatürk Havalimanı'nın yıkılmaya başlandığı gün olacak. Siz milli değil milli değerlerin düşmanısınız. Artık yoruma gerek yok niyetinizi alenen belli ettiniz!"

Atatürk Havalimanı'ndan kendi çektiği videoyu da paylaşımına ekleyen Kıdık şunları söyledi:

"Arkamda sıra sıra iş makineleri dizilmiş. Anlaşılan, bir oldu bittiyle yapılan ihale sonrası yıkımına başlanacak. Bugün aynı zamanda Rize Havalimanı açılıyor. Yani, Rize Havalimanı'nı açtıkları günü Atatürk Havalimanını da yıktıkları gün olarak kayıtlara geçmek istiyorlar."

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI'NA İLK YOLCU UÇAĞI İNDİ

Açılışını Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı "Rize-Artvin" adlı ilk yolcu uçağı, 10.35'te Rize-Artvin Havalimanı'na iniş yaptı. Uçak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile alanda bulunan kişilerce karşılandı.

Fotoğraf: DHA

 

Öne Çıkanlar