Kadın örgütleri temsilcileri ve siyasetçilere operasyon: Çok sayıda gözaltı

Kadın örgütleri temsilcileri ve siyasetçilere operasyon: Çok sayıda gözaltı
Özgür Kadın Hareketi, Rosa Kadın Derneği temsilcileri ile HDP ve DBP'li siyasetçilerin de aralarında olduğu çok sayıda kişi bu sabah 04.00'de evlere yapılan baskınlarla gözaltına alındı.

Diyarbakır merkezli yürütülen bir soruşturma kapsamında Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri ile Rosa Kadın Derneği yönetici ve üyelerinin evlerine polisler tarafından baskın düzenlendi. Sabah saat 04.00 civarında yapılan baskınlar sırasında evlerde saatlerce arama gerçekleştirildi.

Urfa’nın Karaköprü ilçesinde yapılan baskında Rosa Kadın Derneği Kurucu üyesi Narin Gezgör, Diyarbakır’da ise Rosa Kadın Derneği Kurucu üyesi Ayla Akat Ata, Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya ve TJA aktivisti Gülcihan Şimşek gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Urfa'da gözaltına alınan Narin Gezgör’ün sağlık kontrollerinin ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne getirileceği öğrenildi.

DBP VE HDP’Lİ SİYASETÇİLER DE GÖZALTINA ALINDI

Operasyon kapsamında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, HDP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Özlem Gündüz, Kürt siyasetçi Celal Yoldaş, Nazile Tursun, Fatma Gültekin, Zelal Bilgin, M. Ali Altunkaynak, Remziye Sızıcı, Kasım Kaya, Veysi Kuzu evlerine düzenlenen baskınlarla gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan siyasetçi sayısının artabileceği belirtildi.


Foto: MA

Öne Çıkanlar