Kadınlar, Kübra Özten'in katledilmesini protesto etti

Kadınlar, Kübra Özten'in katledilmesini protesto etti
'İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz'

Kübra Özten'in katledilmesini protesto eden kadınlar, "İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz. Kübra için adalet sağlansın, bireysel silahlanma yasaklansın" dedi. 

Adana Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri üyesi kadınlar, 15 Ağustos’ta Çukurova ilçesine bağlı Yurt Mahallesi'nde Ozan Özten’ın evli olduğu Kübra Özten'i katletmesini basın açıklaması ile protesto etti. Özten'in evinin önünde yapılan açıklamaya çok sayıda kadın katılırken Emine Yatap, sadece 2020 yılında 300 kadının öldürüldüğüne dikkat çekti.

"Her gün kadınlar öldürülüyor, yetkililer bireysel silahlanmayı önleyeceklerine İstanbul Sözleşmesi’ni feshettiler" sözleriyle kadın cinayetlerine tepki gösteren Yatap, "Bizler biliyoruz ki kadınlar öldürülürken İstanbul Sözleşmesinden imza çekenler Azra'yı günlerce bulmayanlar hiçbir önlem almayıp ormanlar yanarken söndürmeyenlerdir. Kübra'yı ve öldürülen tüm kadınları korumak mümkündü.

Kadın cinayetlerini önlemek mümkün bizler İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz. Kübra için adalet sağlansın, bireysel silahlanma yasaklansın. Bunu sağlayacak şey ise anayasanın yasanın ve sözleşmenin uygulanmasıdır" dedi. (MA)
 

Öne Çıkanlar