Kahraman'dan erken seçim yorumu: Zorlamaya gerek yok

Kahraman'dan erken seçim yorumu: Zorlamaya gerek yok
Seçimlerin zamanında yapılması gerektiğini ama 24 Haziran'ın doğru bir karar olduğunu söyleyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman, yeni bir erken seçim için 'Zorlamanın gereği yok' dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, seçimlerin erkene alınıp alınmayacağına ilişkin "Alınmaz. Çünkü Anayasa'ya göre de uygun değil. Seçimler hakkında Anayasa'da daha önceden hüküm var, yapılacak tarih hakkında. Zorlamanın gereği yok" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman , İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal'ı Saraçhane'deki başkanlık binasında ziyaret etti. Bir gazetecinin yerel seçimlerin erkene alınıp alınmayacağına dair bir sorusu üzerine Kahraman, "Alınmaz. Çünkü Anayasa'ya göre de uygun değil. Seçimler hakkında Anayasa'da daha önceden hüküm var, yapılacak tarih hakkında. Genel seçimlerde yoktu ama mahalli seçimde var. Zaten geldi. Mart'a ne kaldı? O, 3 ayı aday olarak düşünün. 6 aylık bir zaman kaldı. Ama onun ayrı bir formülünü ararlar mı bilmiyorum. Fakat zorlamanın gereği yok" dedi.

‘HER SEÇİM ZAMANINDA YAPILMALI AMA BU ERKEN SEÇİM DOĞRUYDU’

Kahraman , "Ben her seçimin zamanında olması gerektiğine inanıyorum.  Ama bu erken seçimin de doğru yapılan bir hareket olduğuna inanıyorum. Sonucu da fevkalade oldu. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun. İstikrarlı bir Türkiye. Geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz inşallah" diye konuştu. (DHA)

Öne Çıkanlar