Karayolları’ndan Danıştay’a, oradan danışmanlığa: Ulaştırma Bakanı Turhan kimdir?

Karayolları’ndan Danıştay’a, oradan danışmanlığa: Ulaştırma Bakanı Turhan kimdir?
Çorlu tren kazasından yağışı sorumlu tutan, dün Ankara’da yaşanan tren kazasından sonra da yapılan istifa çağrılarına kulak tıkayan Ulaştırma Bakanı Turhan’ın dikkat çeken ‘yükselişi’.

ARTI GERÇEK - Ankara Yenimahalle'de yüksek hızlı tren ile kılavuz trenin çarpışması sonucu 3’ü makinist 9 yurttaşımız hayatını kaybetmiş, 86 yurttaşımız ise yaralanmıştı. Tren kazasıyla ilgili her zaman olduğu gibi göstermelik olarak teknik personel gözaltına alınırken, sorunun kaynağı olan eksiklere ve ihmallere ilişkin gerek TCDD gerekse Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı istifa çağrılarına karşı ‘kapı duvar’.

İLGİLİ HABER: SİNYALİZASYON EKSİĞİ MARMARAY'DA DA MI VAR?

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın kazanın ardından sosyal medyada ‘gizlenirken’ (hesabını korumaya aldı), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanlarından olan ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nden Danıştay üyeliğine uzanan, oradan da bakanlıkla sonuçlanan ‘yükselişi’ ile dikkat çeken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ise Meclis’ten yükselen istifa çağrılarına karşı ‘susma hakkını’ kullanıyor.

İLGİLİ HABER: MECLİS’TEN ULAŞTIRMA BAKANI'NA: İSTİFA EDECEK MİSİNİZ?

Peki, kariyer merdivenlerini üçer beşer basamak birden atlayarak çıkan; Çorlu tren kazasının ‘aşırı yağıştan kaynaklandığını’ öne süren, Ankara’daki kazayla ilgili sorumluluk alarak istifa etmek yerine hayatını kaybedenlere yalnıza başsağlığı dilemekle yetinen Ulaştırma Bakanı Turhan kimdir?

BAŞKANLIK SİSTEMİNİN İLK ULAŞTIRMA BAKANI: MEHMET CAHİT TURHAN KİMDİR?

29 Nisan 1960’da Trabzon'da doğan Mehmet Cahit Turhan, 1981 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mimarlık Fakültesi İnşaat Bölümü mezunu. 1985’te Karayolları Genel Müdürlüğü'nde mühendis olarak çalışmaya başlayan Turhan Karayolları’nda kontrol mühendisliği, büro mühendisliği, kontrol şefliği yaptı. 1995’ten itibaren İstanbul 17. Bölge Müdürlüğü bünyesinde Otoyol Bakım İşletme Başmühendisi, Otoyol Yapım Başmühendisi, Bölge Müdür Yardımcısı ve Bölge Müdürlüğü yapan Turhan, Karayolları Genel Müdür Yardımcılığı görevinin ardından 2005-2015 yılları arasında Karayolları Genel Müdürü oldu.

Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı yapan Turhan, 2015’te de Erdoğan tarafından Danıştay Üyeliğine atandı.

Danıştay üyeliğinin ardından Kuzey Marmara Otoyolu inşaatını üstlenen konsorsiyumun CEO'luğuna getirilen Turhan, 24 Haziran seçimlerinin ardından Erdoğan tarafından görevlendirilerek başkanlık sisteminin ilk Ulaştırma Bakanı oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar