Kars Belediyesi kayyımı, kentin doğal ürünlerinin satıldığı kooperatifle anlaşmayı feshetti

Kars Belediyesi kayyımı, kentin doğal ürünlerinin satıldığı kooperatifle anlaşmayı feshetti
Kars Belediyesi’ne atanan kayyım, kente ait doğal ürünlerin satışının yapıldığı kooperatifle yapılan anlaşmayı feshetti.

Kars Belediyesi’ne atanan ve silahlı bir koruma ordusuyla belediye binasına gelmesiyle gündeme gelen kayyım, belediye iştirak şirketi olan Beltaş A.Ş. bünyesinde "KarSbel" markasıyla kente ait doğal ürünlerin satışının yapıldığı kooperatifle ilişiğini kesti.

31 Mart yerel seçimleriyle Kars Belediyesi’ni, MHP’li önceki yönetimin bıraktığı 400 milyon TL’lik borçla Halkların Demokratik Partisi (HDP) devraldı. HDP’li Belediye Eş Başkanları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca’nın, sosyal belediyecilik oluşturmak amacıyla açılan Kadın Dayanışma Merkezi ve Toplumsal Dayanışma Mağazası gibi hayata geçirdiği birçok önemli proje ile birlikte destek verdiği çalışmalardan biri de, kentte üretilen ürünleri tüm Türkiye’ye dağıtmak amacıyla kurulan Kars Belediyesi Çalışanları Kooperatifi idi.

Kooperatif, Ağustos 2019’da Kars’a özgü kaşar, gravyer, bal, tereyağı, çeçil peyniri gibi ürünleri aracıları ortadan kaldırarak doğrudan üreticiden tüketiciye ulaştırma hedefiyle kuruldu. Üretilen ürünler, belediyenin iştirak şirketi olan Beltaş A.Ş. bünyesinde "KarSbel" markasıyla İstanbul, Ankara ve İzmir gibi merkezlerde satışa sunulmaya başlandı.

ANLAŞMA FESHEDİLDİ

Kars Belediyesi Eş Başkanları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca’nın tutuklanmasıyla belediyeye kayyım olarak atanan Vali Türker Öksüz, Kars Belediyesi Çalışanları Kooperatifi ile olan anlaşmayı feshetti.

Bu kararla birlikte belediyenin internet sitesinde yer alan sayfa da, "güncelleme" gerekçesiyle erişime kapatılmış durumda.

VELİ SAÇILIK: TASFİYE SÜRECİNE BAŞLADILAR

Konuyla ilgili Gazete Duvar’dan Serkan Alan’a konuşan KarSbel markalı ürünlerin Ankara’da satıldığı Bizim Değirmen Kooperatifi Başkanı Veli Saçılık, kayyım atamasının ardından belediyeyle olan anlaşmalarının sonlandırıldığını ve KarSbel markasının kayyım yönetimi tarafından lağvedildiğini belirtti.

Ödenmişleri dahi geri istemeyle karşı karşıya olduklarını belirten Saçılık, "Ortada bir marka vardı ve onu lağvedip tamamen Ayhan Bilgen’in yaptıklarına el koyma gibi bir tutumları var. Bugün bazı ödemeleri yeniden talep ediyorlar. Onların post cihazlarını kullanıyorduk. ‘O post cihazı bizim, ödemelerden düşülmez’ diye bizim sattığımız şeylerin üzerine konuyorlar. KarsBel markasını tamamen kapatıp oradaki kooperatifçilik mantığını yok etme kararı aldılar. Ayhan Başkan üç şehirdeki kooperatifi geliştirmek için temsilci atamıştı, onları işten çıkardılar. KarsBel’in tasfiye sürecini de başladılar" dedi.


Foto: MA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar