Katliamda iki can yitiren anneden Davutoğlu’na: Defterleri aç

Katliamda iki can yitiren anneden Davutoğlu’na: Defterleri aç
Ankara katliamında kızı ve eşinin kardeşini kaybeden Çevik, Davutoğlu’na 'Halkın bu gerçekleri bilmeye hakkı var. Yaşanan olaylardan bizzat sorumludur' diye seslendi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Sakarya’da katıldığı bir etkinlikteki "Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok kişi insan yüzüne çıkamaz. İleride bir gün Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman en kritik dönemlerden biri 7 Haziran ve 1 Kasım arasındaki dönem olacaktır" sözleri tartışılmaya devam ediliyor. Davutoğlu’na bir "açıkla" çağrısı da 10 Ekim Ankara patlamasında kızı Başak Sidar Çevik ve eşinin kardeşi Nilgün Çevik’i yitiren Suruç Belediye Eş Başkanı Hatice Çevik’ten geldi. 

‘DEFTERLERİ AÇ’ 

Mezopotamya Ajansı'ndan Barış Polat'a konuşan Çevik, AKP içinde bir hesaplaşmanın yaşandığını, bunun bir seçim çalışması olarak da görülebileceğini belirterek, "Karşılıklı tehditleri oluyor. Acaba bir pazarlık mı yapılıyor? Çünkü daha önce Bülent Arınç’ın Melih Gökçek hakkında ‘Ankara’yı parsel parsel sattın bunları açıklayacağım’ demişti. Fakat her hangi bir şey açıklanmadı" dedi.

"Umarım Davutoğlu bu konuda defterleri açar ve ne biliyorsa açıklar" diyen Çevik, şöyle konuştu: "Halkın bu gerçekleri bilmeye hakkı var. Davutoğlu dönemin başbakanıydı, bizzat kendisi yaşanan bu olayların sorumlusudur. O dönem DAİŞ’e ‘öfkeli çocuklar’ diyen kendisidir. 10 Ekim patlamasının ardında ‘oylarımız arttı’ diyen de kendisidir. Bu sürece kendisi de müdahil ve içindeydi. Daha sonra kendisine darbe yapılarak görevden alındı. Temennim odur ki Davutoğlu’nda eğer varsa biraz vicdan bu defterler ne ise açıklar. Buradan Davutoğlu’na sesleniyorum, defterleri açın! Hepimizin gideceği yer aynıdır, gitmeden önce kendinize temiz bir sayfa açın. Bunu sizden halk adına istiyorum" çağrısını yaptı.

‘BU KADAR İNSANIN KATLEDİLMESİNE DEĞDİ Mİ?’

Çevik, son olarak Davutoğlu’nun bir açıklamasında "Ülke bölünmesin diye koltuğumuzu bırakıp gittik" dediğini hatırlatarak, şunları söyledi: "Ben de buradan Davutoğlu’na şunu söylemek istiyorum. Siz 7 Haziran yenilgisini kabul etmediniz. 7 Haziran-1 Kasım arasındaki süreçte kaosun bu kadar büyümesini sağladınız. Bu kadar insanın katledilmesine bu kadar annenin ağlamasına değdi mi?" diye sordu.

Öne Çıkanlar