Taksim'de kayyım protestosuna müdahale: Gözaltılar var

Taksim'de kayyım protestosuna müdahale: Gözaltılar var
HDP, Diyarbakır Mardin ve Van belediyelerine atanan kayyımı protesto etmek için Taksim Meydanı'nda açıklama yapmak istedi.

Taksim Meydanı'nda bir araya gelen HDP'liler 3 belediyeye kayyım atanmasını protesto için bir açıklama yapmak istedi. HDP milletvekilleri Ahmet Şık ve Musa Piroğlu da Taksim Meydanı'ndyadı. Ancak polis açıklama yapılmasına izin vermedi.

Polis müdahalesi sonrası birçok gözaltı oldu. HDP PM Üyesi Nesimi Aday, HDP Ümraniye İlçe Eş Başkanı Damla Savcı, parti yöneticisi Sıtkı Tatlıcı, Vedat Fidan ve ismi öğrenilemeyenlerle birlikte 6 kişi gözaltına alındı.

HDP İstanbul Basın Komisyonu konuya ilişkin bir açıklama yayımladı: 

"Kayyımlara karşı demokratik tepkisini gösteren halk darp edilerek sindirilmeye çalışılıyor. 3'ü kadın 6 kişinin gözaltına alındığı eylemde Milletvekillerimizle birlikte birçok kişi  polis amirleri ve polislerce darp edildi. 

Taksim Meydan'ında Milletvekillerimizle birlikte halk kayyımlara karşı slogan attı.

Zalimlerin saltanatı çöker, kayyimlar tarihin kirli sayfalarındaki yerlerini alır, mazlumlar er yada geç galip gelir.

Amed, Mardin ve Van da belediyelere atanan kayyimlarla birlikte yüzlerce parti çalışanımızın hukuksuzca gozaltina alınmasına karşı yükselen tepkiler devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul İl Örgütümüz, milletvekillerimiz ve halkımız bu saat 15.30' da Taksim Meydanında sloganlarla yürüyerek tepkilerini dile getirdi.
 

Öne Çıkanlar