Kayyım, kadınlara ayrılan park alanını kafeye çevirdi, tepki geldi

Kayyım, kadınlara ayrılan park alanını kafeye çevirdi, tepki geldi
Görevden alınarak yerine kayyım atanan Cizre Belediyesi Eş Başkanı Berivan Kutlu, kadın kazanımlarını yok eden uygulamalara karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde HDP’li yönetimin haftanın her çarşamba günü kadınlara ayırdığı Surdibi Parkı, Cizre Belediyesi’ne atanan kayyım tarafından kafeye çevrildi.

Cizre’de HDP yönetiminde olan belediye, 2019 yılında Dicle Nehri kıyısında bulunan Surdibi Parkı’nda, haftanın her çarşamba gününe özel kadınlar için alan oluşturdu. Kadınlar için ayrılan alan, belediyeye kayyım atanmasının ardından kapatıldı. Kayyım, daha sonra alanı kafeye çevirdi.

HDP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI KUTLU: KADIN DÜŞMANI BİR KARAR

Parkın kapatılarak kafeye dönüştürülmesini kadın düşmanlığı olarak değerlendiren görevden alınan Cizre Belediyesi Eş Başkanı Berivan Kutlu, kadın kazanımlarını yok eden kayyıma karşı karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. Kutlu, kadınların her hafta parkta bir araya gelerek birlikte vakit geçirdiklerini ancak alanın kafeye çevrilmesiyle kadınların parka uğramadığını belirtti.

‘KADININ YAŞAM ALANLARI DARALTILIYOR’

Kadın kazanımları yok ederek, yaşam alanlarının daraltıldığını belirten Kutlu, "Bu park, bu zihniyetin bir fotoğrafıdır. Kayyım zihniyeti nedir ve nasıl yürütüyor, bu parkta görebilirsiniz. Kadınlar o gün kendini özgür ve rahat hissediyorlardı" dedi.

‘BU ZİHNİYETE KARŞI HER ALANDA MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Bütün saldırılara rağmen kadınların her alanda bu zihniyete karşı mücadele etmeye devam edeceğini vurgulayan Kutlu, "Biz 5 yıllık stratejik planı önümüze koyduğumuzda, ilk olarak kadın çalışmalarını esas aldık. Kayyımın da ilk çalışması bu kazanımları ortadan kaldırmak oldu. Özgür bir kadın bütün toplumu özgürleştirebilir. Çünkü kadın bu toplumun öğretmenidir. Bu yüzden ellerinden geldiği kadar kadın kazanımlarını hedef haline getiriyorlar ve yok ediyorlar. Ama bütün saldırılara rağmen bizler mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Öne Çıkanlar