KCK: KDP savaşın içine girdi

KCK: KDP savaşın içine girdi
KCK, Xelîfan’da 7 HPG’linin KDP’nin saldırıları sonucu yaşamını yitirdiğini açıklayarak, “KDP bu tutumuyla gerillaya karşı savaş içine girmiş bulunmaktadır” açıklaması yaptı.

Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik 23 Nisan’dan başlattığı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) özel güçlerinin dahil olduğu askeri operasyon sürüyor.

Halk Savunma Güçleri (HPG), 4 Eylül’de yaptığı açıklamada, Xelîfan bölgesinde Zap Nehri’ni geçmeye çalışan 7 üyelerinin KDP güçlerinin saldırısı sonucu yaşamını yitirdiğini açıkladı. 

KDP: PKK’NİN XELÎFAN’DA NE İŞİ VAR?

KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed, 5 Eylül’de yaptığı yazılı açıklamada ise iddiaların asılsız olduğunu savunarak, "PKK’nin Xelîfan’da ne işi var, o bölge ile ilişkileri nedir?" diye sordu. 

KCK: KDP SAVAŞIN İÇİNE GİRDİ

Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan Koma Civakên Kurdistan’ın (KCK) konuyla ilgili açıklamasında, KDP’nin Türkiye’nin saldırılarına ortak olduğu belirtildi. KCK, Xelifan’ın Bêxme köyü yakınlarında KDP güçleri tarafından alıkonulan 3 HPG’linin akıbetinin açıklanmadığına dikkat çekerek, ayrıca Metîna’da KDP’nin ablukası sonucu TSK ile çıkan çatışmada 7 HPG’linin yaşamını yitirmesini hatırlattı. KCK, açıklamasının devamında, "KDP bu tutumuyla açıkça Türk devletinin yanında gerillaya karşı savaş içine girmiş bulunmaktadır" ifadelerine yer verdi. 

‘KDP SALDIRIYI ÜSTLENMİŞTİR’

KDP Sözcüsü Muhammed’in "PKK’nin Xelîfan’da ne işi var?" şeklindeki ifadelerinin anımsatıldığı açıklamada, "KDP, HPG’nin yaptığı açıklamaya karşı gerillanın Xelîfan’da ne işi var, diyerek bu saldırıyı üstlenmiştir" diye kaydedildi. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar