Kobanê Davası'nda üst mahkeme, tahliyelere yapılan itirazı reddetti

Kobanê Davası'nda üst mahkeme, tahliyelere yapılan itirazı reddetti
Ankara 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Kobanê Davası'nda tahliyelere yapılan itirazları reddetti.

Ankara 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Kobanê Davası’nda Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski milletvekilleri Emine Beyza Üstün, İbrahim Binici, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Emine Ayna ve HDP eski saymanı Zeki Çelik'in tahliyesine yönelik yapılan itirazları reddetti.

Ankara Cumhuriyet Savcısı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın itirazlarını değerlendiren mahkeme, "Dosya kapsamı kül halinde değerlendirildiğinde sanıklar hakkında adli kontrol şartıyla tahliyelerine ilişkin kararında, dosyada mevcut deliller itibariyle tahliyelerinde ve mahkemece adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının bu şekilde takdir edilmesinde usul ve yasaya aykırı herhangi bir cihet görülmediği, mahkemece takdirde bir isabetsizlik bulunmadığı" gerekçesiyle tahliye kararına yapılan itirazları oybirliğiyle reddetti.

Davaya bakan Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi, tahliyelere yapılan itirazları "yerinde görülmedi" gerekçesiyle reddederek Ankara 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermişti. (MA)

Öne Çıkanlar