Konya Valiliği'nden Tuz Gölü'ndeki flamingo ölümlerine inceleme

Konya Valiliği'nden Tuz Gölü'ndeki flamingo ölümlerine inceleme
Tuz Gölü’nün Gölyazı bölgesindeki flamingo ölümlerinin kamuoyuna yansımasının ardından Konya Valiliği inceleme başlattı.

ARTI GERÇEK-Türkiye'nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü’nün Konya’nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Gölyazı bölgesindeki flamingo (allı turna) ölümleriyle ilgili Konya Valiliği tarafından araştırma ve soruşturma başlatıldı. Açıklamada ayrıca, valilik tarafından uzman bir komisyon oluşturulduğu, bu ekibin inceleme yaptığı duyuruldu.

Valilikten konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"13 Temmuz 2021 tarihinde kamuoyuna da yansıyan, Tuz Gölü'nün Konya Cihanbeyli Gölyazı bölgesindeki flamingo ölümleriyle ilgili Valiliğimizce gerekli araştırma ve soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca flamingoların yaşam döngüsünü olumsuz etkileyen hususlar ve alınabilecek ek tedbirlerle ilgili valiliğimizce oluşturulan uzman komisyon alanda incelemeler yapmaktadır."

BÖLGEYİ İNCELEYEN FOTOĞRAFÇI ‘BU BİR KATLİAMDIR’ DEMİŞTİ

Aksaray Fotoğraf Sanatçıları Derneği Başkan Yardımcısı Fahri Tunç, Tuz Gölü'nde her yıl 5 bin ila 10 bin arasında yavru flamingonun kuluçkadan çıktığını belirterek, "Bu yıl 5 bin flamingo kuluçkadan çıktı. Ancak gölü besleyen su kanallarının önü köylüler tarafından bentler çekilerek kesildiği için yavru flamingolar su ve beslenme alanları daraldığı için öldü. Bu bir katliamdır'' demişti.


Fotoğraflar: İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar