Bangladeşli bir adam korona tedavisi görmek için Hindistan'a yüzdü

Bangladeşli bir adam korona tedavisi görmek için Hindistan'a yüzdü
Köylülerin haber vermesi üzerine suyun Hindistan tarafındaki sınır polisleri Hak'ı durdurdu.

Hintli polis yetkilileri haftasonu Bangledeşli bir kişinin koronavirüs tedavisi görmek amacıyla iki ülke arasındaki ırmağı yüzerek Hindistan'a girmeye çalıştığını duyurdu

Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre, Bangladeş'te 6 bine yakın Covid-19 vakası bildirildi, 152 kişi hayatını kaybetti (AFP)

Bangladeşli bir Covid-19 hastasının pazartesi günü tedavi görmek amacıyla Hindistan'a yüzdüğü açıklandı.

Deccan Herald'ın haberine göre, pazar günü 35 yaşındaki Abdül Hak adlı Bangladeşli, Güney Assam'ın Karimganj bölgesinde iki ülke arasındaki Kushiara Imrağını yüzerek geçti. 

Ancak bölgedeki köylülerin haber vermesi üzerine ırmağın Hindistan tarafındaki sınır polisleri Hak'ı durdurdu.

Sınır polisi sözcüsü J.C. Nayak, Deccan Herald'a yaptığı açıklamada "Hasta ve zayıf görünüyordu. Alçak sesle koroanvirüsün kendisine bulaştığını söylüyordu. Onun ırmak kenarından ayrılmasına izin vermedik ve Bangladeş Sınır Polisi ile iletişime geçtik. İki botla geldiler ve onu geri götürdüler" dedi.

Hintli polis sözcüsü Hak'ın koronavirüsten bahsetmesi sonrası çevrede toplanan kişilerin korktuğunu ancak daha önceden bölgede koronavirüsle ilgili farkındalık yaratılması nedeniyle herkesin dikkatli davrandığını da belirtti.

Güney Assam'daki Karimganj ve Silchar bölgeleri Bangladeş'le 135 kilometrelik sınırı paylaşıyor, bunun 4 kilometrelik bölümü iki ülke arasındaki ırmaktan oluşuyor. (Independent)

Öne Çıkanlar