Kulübeler geldi açlık grevi bitti

Kulübeler geldi açlık grevi bitti
Adana’da hayvansever İpek Şahin’in parktaki sokak hayvanlarının kulübesi kaldırıldığı için açlık grevi ve imza kampanyası başlatması üzerine belediye, kulübeleri parka geri getirdi.

Adana'nın Çukurova ilçesine bağlı Mahfesığmaz Mahallesi’nde bulunan 5 Ocak Lions Çocuk Dinlenme Parkı’nda sokak köpeklerine bakan İpek Şahin, geçen 28 Eylül tarihinde köpekler için parkın bir köşesine kendi imkanlarıyla kulübe yaptırmaya karar verdi.

10 Kasım tarihinde ise Çukurova Belediyesi tarafından ’CİMER’e şikayet var. Köpekler havlıyor insanlar korkuyor’ denilerek kulübeler kaldırıldı. Buna karşın gerekli görüşmeleri yapan Şahin, hiçbir kurumdan olumlu yanıt alamayınca dün sabah saatlerinde parkta açlık grevine başladı.

Akşam saatlerinde ise Şahin’in açlık grevinin basında yer bulması üzerine Çukurova Belediyesi görevlileri kaldırdıkları kulübeleri geri parka getirerek eski yerine koydu.

Hayvansever İpek Şahin, "Çok mutlu oldum. Keşke hiç böyle olmasaydı. Çok teşekkürler. Bu kış günü o hayvanları düşünmeliyiz" dedi. Kulübelerin gelmesiyle birlikte köpekler kulübelerine girdi, açlık grevi de sona erdi. (DHA)
 

Öne Çıkanlar