Kuran kursuna bir gün önce getirilen kız çocuğu intihara kalkıştı

Kuran kursuna bir gün önce getirilen kız çocuğu intihara kalkıştı
Rize, Van'dan getirilen 15 yaşındaki kız çocuğunun intihar olayını tartışıyor.

Gençağa KARAFAZLI


ARTI GERÇEK- Van ilinde yaşayan 15 yaşındaki kız çocuğu iddiaya göre amcası tarafından önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesindeki Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Ortaköy Kuran Kursuna getirilip bırakıldı. Amca Van'a geri döndü.

Ardından kurstan kaçan kız çocuğu, Güneysu merkezde bulunan Gürgen vadisi üzerindeki Kemer Köprü'ye çıkıp kendisini aşağıya atarak intihara kalkıştı. Çocuk, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

İntihara kalkışan kız çocuğunun vücudunun birçok yerinde kırıklar oluştuğu, durumunun ise ciddi olduğu, hayati tehlikesinin söz konusu olduğu öğrenildi.

'PANDEMİDE KURAN KURSLARI KAPALI DEĞİL Mİ?'

Yaşanan olayı Güneysu İYİ Parti İlçe Başkanı Rıza Öztürk sosyal medya hesabından paylaştı. Öztürk paylaşımında ayrıca, olayın peşini bırakmayacağını ve gerçeklerin ortaya çıkması için çaba sarf edeceğini duyurdu.

Öztürk'ün paylaşımı sonrası Rize'de birçok yurttaş sosyal medya hesaplarından yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmaya çağırırken, 'Bunun hesabı sorulsun, pandemi sürecinde kuran kursları kapalı değil mi? Van ilinden Rize'ye nasıl küçük bir kız çocuğu getirilip bırakılır?' sorularını sordu.

Ayrıca Van'dan 13 kız çocuğunun Rize'ye getirildiği öğrenildi.

MÜFTÜ İZİNDE

Rize İl müftüsü Abdülkerim Çelik; "Ben izindeyim olaya pek vakıf değilim, ancak 13 kız çocuğumuz Van ilinden Güneysu Ortaköy’deki yatılı kız kuran kursumuza okumaya geldiler. Pandemi öncesi burada okuyorlardı daha sonra evlerine gönderdik; şimdi yeniden geldiler. Kızlarımızdan biri kurstan ayrıldı ve merkezde kendisini köprüden attı. Diyanet işleri Başkanlığı yatılı eğitim faaliyetlerimize izin verdiği için hafız olan kızlarımızı yeniden eğitime aldık. Yeni öğrenci almıyoruz" dedi.

AMBULANS GECİKTİ

Görgü tanığı Eyüp Telci ise, ambulansın olay yerine bir saat sonra geldiğini belirterek duruma "Polisler 45 dakika sonra geldi. Ambulans da bir saat sonra geldi. Ambulansı arıyorsunuz bir saat boyunca müzik çalıyor. Gündoğdu’dan bir ambulans geldi. Birazda kızdık ve bağırdık onlara. Bizim haberimiz yok dediler" sözleri ile tepki gösterdi.

İYİ Parti Güneysu İlçe Başkanı Rıza Öztürk ise, "İşin peşini bırakmayacağım. Burada ihmali olan her kim var ise suçlu kim ise cezasını çeksin istiyorum. Daha önce yaşanmış olaylar mevcut yapı tarafından gizlendi. Burası Güneysu cumhurbaşkanının ilçesi, 'Cumhurbaşkanımıza bir zarar gelmesin' diye insanlar suspus oluyor ve bu işlerin peşini kovalamıyor" dedi.


 

Öne Çıkanlar