Diyanet'e bağlı Kuran kursunda 7 çocuğu cinsel istismara maruz bırakan sanığa 119 yıl ceza

Diyanet'e bağlı Kuran kursunda 7 çocuğu cinsel istismara maruz bırakan sanığa 119 yıl ceza
Erzurum'da Kuran kursunda çocuklara cinsel istismarda bulunan sağına 119 yıl hapis cezası verildi.

Yağmur KAYA


+GERÇEK- Erzurum'da Diyanet'e bağlı Kur'an kursunda 7 erkek çocuğun maruz bırakıldığı cinsel istismar davasının ilk duruşması Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Hacı Bahattin Evgi Kuran Kursu belletmeni H.A’ya yedi çocuğa karşı "tecavüz ve hürriyetten yoksun kılma" suçundan 119 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan ile İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Ardahan, Erzurum Baroları çocuk hakları ve kadın hakları merkezleri de duruşmaya katıldı.

MAHKEME DERNEĞİN TALEBİNİ KABUL ETTİ: ÇOCUKLARIMIZ YALNIZ DEĞİL

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, mahkeme heyetine istimara uğrayan çocukların bir kez daha dinlenmemeleri ve tekrar aynı travmayı yaşamamaları için duruşmaya katılmamaları yönünde dilekçe sundu. Talepleri kabul edilerek çocuklar duruşma salonuna getirilmedi.

Bu kararın emsal bir karar oluşturabileceğini ifade eden avukatlar, "Çocuklarımız yalnız değil. Yaşasın dayanışma. Duruşmadan önce mahkemeyle gidip görüştük ve dilekçemizi sunduk. Bu nedenle bugün çocuklar adliyeye getirilmedi. Çok önemli bir kazanım oldu. Mahkemeler bunu kabul etmiyor" dedi.

Hacı Bahattin Sevgi Yatılı Erkek Kuran Kursu'nda 7 erkek çocuğa yapılan cinsel istismar davasında, çocuklara cinsel şiddet uygulayan yurt okutmanı  "Çocuğu Müstehcen Yayınları Okumaya ve Seyretmeye Teşvik, Sarkıntılık Yapmak Suretiyle Çocuğun Cinsel İstismarı, On İki Yaşından Küçük Mağdurların Cinsel İstismarı, Hakaret, Müstehcen Yayınların Üretiminde Çocukları Kullanmak, Çocuğun Cinsel İstismarı, Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı" suçlarından yargılandı.

AİLELERDEN SANIĞA TEPKİ

Duruşma kimlik tespitiyle başladı. Sanık, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yoluyla duruşmaya katıldı.

İfadesi alınan sanığın çelişkili beyanları ve beyanların içeriği nedeniyle çocukların aileleri tepki gösterdi.

İTİRAF ETTİ

Sanık, cinsel istismarda bulunduğu çocuklara, ailelerine durumu anlatırlarsa öldüreceğini söyleyerek tehdit ettiğini, kendisine karşı gelmeye çalışan çocuklara işkence uyguladığını itiraf etti.

KARAR ÇIKTI: 119 YIL HAPİS

Hacı Bahattin Evgi Kuran Kursu belletmeni H.A’ya altı çocuğa cinsel istismar ve hürriyetten yoksun kılma suçundan 119 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Mağdur aileler kararın ardından isyan etti.

Mağdur anne, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a 'Allah seni kahretsin' dedi.

'ALLAH SENİ KAHRETSİN'

Açıklanan karar sonrası basın mensuplarına konuşan mağdur annelerden biri, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a "Aslında çok şey söylemek istiyorum. Ali Erbaş! Bu senin onuruna yakışır. Bravo sana, Allah seni ve kurumunu kahrı perişan etsin. Dine zarar veren sensin! Bu kadar çocuğa tecavüz edenleri akladın pakladın! Şahin Yıldırım utan kendinden! Allah seni kahretsin! Kahretsin!" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar