Kürt sorunu çoklu çözüm gerektirir!

Kürt sorunu çoklu çözüm gerektirir!
'Yalakalar dışında inanmışlar ne yazıyor ve söylüyor, 20 dakikalık bir giriş yapmak istedik Sezai Temelli’yle. Hoşça seyirler…'

Ahmet NESİN


ARTI GERÇEK - Geçtiğimiz gün CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklama çok önemliydi, Kürt Sorunu’nu HDP’yle çözeceklerini açıkladı. Bu açıklamadan kısa süre önce de Irak’a gidip Barzani’yle görüşen Kılıçdaroğlu böylece iktidara geldiklerinde Kürt Sorunu’nu masaya yatıracaklarını açıkladı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından sonra eski HDP eşbaşkanı Sezai Temelli bir açıklama yaparak Kürt Sorunu’nun Abdullah Öcalan’ı kastederek bu işin İmralı’da çözülmesi gerektiğini söyledi. İYİ Parti de bir açıklama yaparak HDP’nin meşru bir parti olduğunu belirtti.

Barışın yeniden konuşulmaya başlandığı bu ortamda muhalefet şimdilik sadece MHP ve genel başkanı Devlet Bahçeli’den geldi. Bugünkü programda Kemal Kılıçdaroğlu’nun belli kesimler tarafından beklenmeyen çıkışından çok Sezai Temelli’nin yanıtı konuşulduğu ve tartışıldığı için Temelli ile konuştum.

Sezai Temelli’nin yanıtlarını izleyeceksiniz ama ben bu arada bu konunun başka sürprizlerini konuşmak istiyorum.

Birincisi uzun zamandır gündemi belirleyemeyen Erdoğan, elindeki en önemli kozlardan birisi alındığı için oldukça bozulmuş durumda, elinden oyuncağı alınmış çocuk gibi, ne Kürtleri üzmek istiyor ne de Devlet Bahçeli’yi.

İkinci konu "Kürt Açılımı"ndan 6 yıl sonra tekrar TV’lerde bunu konuşmaya hazır mıyız, yoksa değil miyiz? Benim internetten izlediğim halklar olarak hazırız ama Erdoğan gibi kıskıvrak yakalanan yalakalar hazır değil, o yüzden HDP-PKK eşleşmesi dışında bişey yapmadıkları gibi Erdoğan’ı da yalanlıyorlar. Erdoğan Dolmabahçe mutabakatuını sonlandırırken bu sorunu buzdolabına kaldırdığını söylemişti. Oysa yalakalara göre sorun o dönemde çözülmüş ve artık Kürtler kürtçe şarkı söyleyebiliyorlarmış.

O yüzden yalakalar dışında inanmışlar ne yazıyor ve söylüyor, 20 dakikalık bir giriş yapmak istedik Sezai Temelli’yle. Hoşça seyirler…

Öne Çıkanlar