Mimarlardan TED'e tepki: Kurtuluş Parkı’nın sahibi gibi davranamazsınız

Mimarlardan TED'e tepki: Kurtuluş Parkı’nın sahibi gibi davranamazsınız
Kurtuluş Parkı’nın üniversitelere tahsisine ilişkin iddialara mimarlardan tepki geldi.

Ankara’nın nefes alanlarından Kurtuluş Parkı’nın Ankara, Hacettepe ve Türk Eğitim Derneği (TED) üniversitelerine tahsis edilmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne başvurulmasının üzerinden tartışma sürüyor.

TED Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti Başkanı'nın Kurtuluş Parkı'na ilişkin projeyi kısmen doğrulayıp mimarları hedef almasına Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nden yanıt geldi. Kamusal alanlara ilişkin projelerin kapalı kapılar ardında değil, kamusallıkla yapılması gerektiğini söyleyen mimarlar, sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

Sendika.org'da yer alan habere göre, TED Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu’nun tahsise ilişkin iddiaların bir kısmının doğru olduğunu söylemesi, sözlerinin devamında Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ni asılsız ve haksız biçimde itham edip hedef göstermesine mimarlar tepki gösterdi.

'PARK HALKA AİT, BELEDİYE BAKIMINDAN SORUMLU'

Pehlivanoğlu’nun kamusal alana dair üretilen bir projeyi kamuoyuyla ve meslek odalarıyla paylaşmadan, sanki alanın sahibi gibi 'yapacağız', 'böyle kullanılacak' gibi ifadelerle anlatmasını eleştiren Mimarlar Odası Ankara Şube yönetimi, parkın halka ait olduğunu, belediyenin ise bakım ve iyileştirmeden sorumlu olduğunu hatırlattı.

Üniversitelerin kamusal alanlarla ilgili fikir geliştirmesine değer verdiklerini ancak bu fikirlerin kapalı kapılar ardında değil, tüm aktörlerin içinde olduğu bir kamusallıkla yapılması gerektiğini belirten Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Kurtuluş Parkı’na ilişkin süreci yakından takip edip Ankaralılarla paylaşmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Öne Çıkanlar