Kuzu'nun Cumhuriyet'e açtığı 3 kuruşluk tazminat davası reddedildi

Kuzu'nun Cumhuriyet'e açtığı 3 kuruşluk tazminat davası reddedildi
Eski AKP milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu'nun, Naci Şerifi Zindaşti'yle fotoğraflarını ortaya çıkardığı için Cumhuriyet gazetesine

Daha önce Fetullah Gülen ile hiç görüşmediğini söylemesinin ardından defalarca görüştüğünü kanıtlayan fotoğrafları yayınlanan eski AKP milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu bu kez de uyuşturucu baronu  Naci Şerifi Zindaşti ile daha önce hiç görüşmediğini söylemesinin ardından fotoğraf, telefon ve whatsapp kayıtları ortaya çıkmıştı. Kuzu, fotoğrafları yayımlayan Cumhuriyet gazetesine manevi tazminat davası açmıştı.

MEHKEME KUZUNUN 3 KURUŞLUK MANEVİ TAZMİNAT TALEBİNİ REDDETTİ

Zindaşti'yle fotoğraflarını ortaya çıkardığı için Cumhuriyet gazetesine açtığı 3 kuruşluk manevi tazminat davasında ret kararı verildi. Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde geçen günlerde görülen duruşmada gazete avukatı Evrim İnal, haberin ardından Burhan Kuzu hakkında soruşturma açıldığını ve bu soruşturma kapsamında hakim savcıların ifadelerinin alındığını belirtti.

Hakim ve savcıların Kuzu'nun yargıya baskı yaptığı yönünde ifade verdiğini hatırlatan İnal, davanın reddini talep etti. Mahkeme başkanı gerekçeli kararı sonra açıklamak üzere davanın reddine karar verdi. 

HDP'DEN SORU ÖNERGESİÜ

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, TBMM’ye 'araştırma' önergesi vererek Naci Şerifi Zindaşti'nin hükümet içindeki bağlantılarının ortaya çıkarılmasının araştırılmasını talep etti. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar