Liderler Madımak Katliamı'nı andı: Acısı taze ama yüzleşme olmadı

Liderler Madımak Katliamı'nı andı: Acısı taze ama yüzleşme olmadı
Madımak Katliamı'nın 29'uncu yılında muhalefet liderleri anma mesajları yayınladılar, bir mesaj da Demirtaş'tan geldi. Cumhur İttifakı bileşenlerinden herhangi bir mesaj yayımlanmadı.

Sivas'ta, 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne katılan 33 aydının Madımak Oteli'nin ateşe verilmesiyle öldürülmesi, katliamın 29'uncu yılında anılıyor.

Madımak Katliamı'nın 29'uncu yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya platformu Twitter hesaplarından birer anma mesajı yayınladılar. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar partisinin mesajını paylaştı.

Katliam sırasında Sivas Belediye Başkanı görevinde olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da partisinin mesajını retweetledi. 

Cumhur İttifakı bileşenlerinden ise herhangi bir mesaj yayımlanmadı.

İşte muhalefet liderlerinin o mesajları: 

KILIÇDAROĞLU: AYNI ACILAR BU TOPRAKLARDA BİR DAHA YAŞANMAMALI

Acısını ilk günkü gibi yüreğimizde hissettiğimiz, Sivas Katliamında yitirdiğimiz canlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum. Aynı acıların bu topraklarda bir daha yaşanmaması için; sevgi tohumlarını ekip, birlik ve beraberliği sağlamak onlara olan borcumuzdur. #unutMADIMAKlımda

BULDAN: ACISI İLK GÜNKÜ GİBİ HAFIZALARDA, YÜZLEŞME SAĞLANMALI

Sivas katliamında yitirdiğimiz canlarımızın acısı ilk günkü gibi hafızalarda. Bu acıların bir daha yaşanmaması icin hakikat ve yüzleşmenin sağlanması gerekiyor. Saygı ve minnetle..#unutMADIMAKlımda

SANCAR PARTİSİNİN MESAJINI PAYLAŞTI: FAİLLER HESAP VERMELİ

Madımak'ta hayatını hayatını kaybeden 33 canımızı saygıyla ve minnetle anıyoruz. Acımız 29 yıldır diri, dinmesinin tek yolu katliamla yüzleşilerek hakikatlerin açığa çıkması ve faillerin hesap vermesidir. 
#unutMADIMAKlımda

DEMİRTAŞ: HAKİKİ BİR YÜZLEŞME OLMADI

Sivas Katliamı'nın derin yarası yine sızlıyor çünkü aradan geçen bunca yıla rağmen hakiki bir yüzleşme olmadı.

Bunu sağlama ve aynı acıların bir daha asla yaşanmaması için mücadele etme sözümüzü yineliyor, yaşamını yitirenlerin anısı önünde saygıyla eğiliyorum.

BABACAN: GEÇMİŞLE YÜZLEŞEREK HAKİKATİN İZCİLERİ OLMAK ZORUNDAYIZ

#Madımak Katliamı’nda aramızdan koparılan 35 canımızı saygıyla ve rahmetle anıyorum. Devirleri daim olsun.

Hem geçmişle yüzleşerek adaletin ve hakikatin izcileri olmak hem de yarınları saygı ve eşit vatandaşlık temelinde kurmak zorundayız.

Bunu başaracağız.

AKŞENER: YÜREĞİMİZE DÜŞEN ATEŞİN ACISI HALA İÇİMİZDE

29 yıl önce Madımak Oteli'nde, yüreğimize düşen ateşin acısı hâlâ içimizde...

Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. 

Ruhları şad olsun.

#unutMADIMAKlımda

DAVUTOĞLU: KARDEŞLİĞİMİZE KASTEDEN TÜM KATLİAMLARI LANETLİYORUM

Madımak katliamında hayatını kaybeden canlarımızı rahmetle anıyorum. Birliğimize, kardeşliğimize kasteden tüm katliamları lanetliyorum.

KARAMOLLAOĞLU PARTİSİNİN MESAJINI PAYLAŞTI

Bugün hepimizin ortak acısı #Madımak’ta yaşanan vahşetin 29. yılı!

Acımızı unutmamak ve yaralarımızı kardeşlik, birlik ve beraberlikle sarmak temennisiyle hayatını kaybeden 35 vatandaşımızı rahmetle anıyoruz.

 

Öne Çıkanlar