Lopez: Maduro devrilene kadar dinlenmeyeceğim

Lopez: Maduro devrilene kadar dinlenmeyeceğim
Ev hapsinden kaçan muhalif lider: Bu rastgele yapılmış bir şey değil, biz bu iş için hazırlandık. Bunun fark edildiğini zannediyorum.

Venezuela'da başarısız darbe girişimi sırasında ev hapsinden firar eden muhalif lider Leopoldo Lopez, "Bu rastgele yapılmış bir şey değil, biz bu iş için hazırlandık" dedi.

Darbe girişiminin ardından sığındığı İspanya’nın Caracas Büyükelçiliği önünde basına açıklamalarda bulunan Voluntad Popular’ın (VP) lideri Leopoldo Lopez, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümeti devrilene kadar dinlenmeyeceğini söyleyerek, halkı sokağa çağırdı.

Lopez, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve İspanya halkına teşekkür ederek, "Burada konuk olarak kalıyorum ve bu durum böyle devam edecek" diye konuştu.

‘KOMUTANLAR VE GENERALLERLE TOPLANTILAR YAPTIM’

Lopez, ordudan yüksek rütbelilerle görüştüğünü belirterek, "Ev hapsindeyken, 3 haftadan daha fazla bir süre boyunca komutanlar ve generallerle toplantılar yaptım. Onlarla hükümet gaspını sona erdirmek üzere karar kıldık. Şunu bilmek lazım, 30 Nisan'da başlayan şey geri döndürülemez bir süreçtir" şeklinde konuştu.

‘BİZ BU İŞ İÇİN HAZIRLANDIK’

Lopez, 30 Nisan'daki başarısız askeri darbe girişiminin bir süreç olduğunu vurgulayarak, "Bu rastgele yapılmış bir şey değil, biz bu iş için hazırlandık. Bunun fark edildiğini zannediyorum" ifadelerini kullandı.

‘HEDEF, VENEZUELA’DA ÖZGÜR SEÇİMLER DÜZENLENMESİ’

Çeşitli ülkelerden oluşan bir koalisyon kurulduğunu hatırlatan Lopez, "Ev hapsindeyken Lima Grubu’yla, Avrupa ülkeleri, ABD ve bütün müttefiklerimizle görüştüm. Venezuela’da özgürlükten yana olan bir koalisyon kurma kararı aldık. Bu koalisyonun çok somut bir hedefi var: Venezuela’da özgür seçimler düzenlenmesi. Hem bütün dünyanın hem de Venezuelalılar olarak bizim istediğimiz bu" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar