'LÖSEV'in her zaman olduğu gibi yine desteğe ihtiyacı var'

'LÖSEV'in her zaman olduğu gibi yine desteğe ihtiyacı var'
'Çünkü biz aynı zamanda kanseri tedavi etmenin yanı sıra kanseri önlemeye yönelik de çalışmalar yapıyoruz.'

ARTI GERÇEK - Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV)  Halkla İlişkiler Sorumlusu Selin Çakıcı ARTI TV canlı yayınında derneğin faaliyetlerini anlattı. 

LÖSEV'in sadece çocuklara değil artık yetişkin kanser hastalarına da hizmet verdiğini söyleyen Selin Çakıcı "Daha çok hastamıza ulaşabilmek ve yardımlarımızı iletebilmek adına LÖSEV’in her zaman olduğu gibi yine desteğe ihtiyacı var" dedi.

Çakıcı LÖSEV’in yaptığı yardımlara ve faaliyetlerine dair şunları söyledi:

"Kuru gıda yardımları, temizlik, hijyen malzemeleri, kıyafetten tutun, eşyaya kadar her aileye ihtiyacı oranında yardımlar yapıyoruz. 

Aynı şekilde tedavileri boyunca hastalarımız destekleyecek maddi yardımlar, sosyal ve psikolojik destekler gibi her alanda, çocuklarımızın ve ailelerin de destekliyor oluyoruz. 

Biz millet olarak yardımlaşmayı ve paylaşmayı seven bir milletiz tabii ki ama kanser hastaları konusunda insanlar genel itibariyle olumsuz gördükleri şeylere zaman zaman gözlerini kapata biliyorlar. Kanserinde ürkütücü bir etkisi var ancak tedavi edilebilen bir hastalık ve yardıma ihtiyacı olan çocuklara kanser hastası çocuklara el uzatmak gerekiyor. 

LÖSEV’in 6 milyona yakın gönüllü destekçisi var ama daha fazla kişiye ulaşmak, daha çok kişiye tanıtmak ve yardım alabilmek adına da bilinçlendirme çalışmaları sürdürüyoruz. Çünkü biz aynı zamanda kanseri tedavi etmenin yanı sıra kanseri önlemeye yönelik de çalışmalar yapıyoruz.

Toplum genelinde kanserden korunma yolları ile ilgili konferanslar seminerler düzenliyoruz, insanları doğal beslenmeye teşvik ediyoruz. Fiziksel aktivitenin önemini anlatmaya çalışıyoruz. Çünkü hakikaten giderek kanser vakaları artıyor ve çevre kirliliği, beslenme faktörleri, radyasyon gibi pek çok etken de bunun artışında rol oynuyor. 

LÖSEV Türkiye'de tanınıyor, yurt dışında da tanınıyor, biliniyor. Ancak daha fazla kişinin tanımasına LÖSEV’in içinde olmasına, çalışmaların içinde bulunmasına ihtiyaç var. Bu noktada herkesi desteğe davet ediyorum."

VEKALETEN KURBAN KESİMİ VE DAĞITIMI

Ayrıca LÖSEV 2006 yılından bu güne Türkiye'de vekâleten kurban kesiyor ve dağıtım yapıyor.

15 yıldır vekaleten kurban bağışı ve kesimi yaptıran ve 50 binden fazla ailenin yıllık et ihtiyacını karşılayan LÖSEV, lösemili ve kanserli çocuklara, bir de onların ihtiyaç sahibi hastalarına dağıtıyor.

 

Öne Çıkanlar