Mahmut Alınak gözaltına alındı

Mahmut Alınak gözaltına alındı
Eski HEP milletvekili Mahmut Alınak evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Alınak hakkında 4 gün gözaltı süresi alınırken dosyasına gizlilik kararı konuldu.

ARTI GERÇEK- Bugüne kadar 9 kez tutuklanarak cezaevine konulan 18'inci dönem Kars ve 19'uncu dönem Şırnak'tan Halkın Emek Partisi (HEP) milletvekili seçilen Mahmut Alınak gözaltına alındı.

Mahmut Alınak'ın oğlu Bişar Alınak'ın Artı Gerçek'e verdiği bilgiye göre, Kars Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'örgüt üyeliği' iddiasıyla hakkında gözaltı kararı verilen Alınak'ın Kars’taki evi için de arama kararı alındı.

YARGITAY KARARI VARMIŞ

İlk olarak Ankara'daki evine polis baskını yapıldığını belirten Bişar Alınak, daha sonra babası Mahmut Alınak'ın Kars'taki evine polis tarafından baskın yapıldığını söyledi.

Babası hakkında yargıtay kararı olduğunu öğrendiklerini belirten Bişar Alınak, evdeki aramanın ardından Mahmut Alınak'ın 'örgüt üyesi' iddiasıyla gözaltına alındığını aktardı.

Mahmut Alınak hakkında 4 gün gözaltı süresi alındığını belirten Bişar Alınak dosyada gizlilik kararı olduğu için gözaltı gerekçesini öğrenemediklerini amcak evde yapılan aramada bir çok kitaba el konulduğunu söyledi.

KİTABI DA YASAKLANMIŞTI

2017'de 'Mehmet Tunç ve Bêkes' adlı kitabı yasaklanarak toplatılan Mahmut Alınak, 2015 yılındaki sokağa çıkma yasakları sırasında öldürülen Cizre Halk Meclisi Eş Başkanı Mehmet Tunç ve kardeşi Orhan Tunç’un yaşam öyküsü ile o dönemde yaşananları anlatmıştı. Kitap, 2017'de Kars T Tipi Cezaevi’ne bir tutukluya gönderilirken el konularak yasaklanmıştı.

Ayrıntılar geliyor...

*Mahmut Alınak, yazar, avukat ve siyasetçi. TBMM'de 18. dönemde Kars, 19. dönemde Şırnak milletvekili olarak bulunmuştur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar