Manisa'da mahpuslara ayakta sayım işkencesi

Manisa'da mahpuslara ayakta sayım işkencesi
Manisa T Tipi'nde ayakta sayım uygulamasını kabul etmeyen mahpuslar ağır şekilde darp edildi.

Manisa T Tipi'nde 24 yıldır tutuklu bulunan hasta mahpus Mehmet Tekin kardeşi Hacı Tekin' e yaşadıkları saldırıyı anlattı. Kardeş Tekin, ağabeyinin elmacık kemiğinde kırık, ayağından kan geldiğini ve  kaburgalarının parçalandığını kendisine söylediğini ifade etti.

Manisa T Tipi Kapalı Cezaevi'nde idarenin ayakta sayım uygulamasını reddeden tutuklular, gardiyanlar tarafından darp edildi. Cezaevi Müdürü’nün tutukluları ölümle tehdit ettiği iddia edildi.

Mezopotamya'nın haberine göre, Perşembe günü 20 kişilik koğuşta ayakta sayımı reddeden tutukluların, gardiyanlar tarafından yerde sürüklenerek götürüldükleri karanlık bir odada darp edildiği iddia edildi.

CEZAEVİ MÜDÜRÜ ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ

Olay mahpus Mehmet Tekin'in kardeşi Hacı Tekin'e telefon görüşünde yaşadıklarını anlatmasıyla ortaya çıktı. Kardeş Tekin, "Orada bütün tutukluları dövmüşler. Abimin şu an elmacık kemiği kırık, ayağından sürekli kan geliyor, kaburgaları parçalanmış durumda. Hatta cezaevi müdürü tutuklulara 'gerekirse sizi öldürürüm' diyerek ölümle tehdit etmiş. Telefonla konuştuğumuzda kardeşim 'ayağımdan hala kan geliyor' dedi.  Bu duruma bir çare bulunmalı ve üzerine gidilmelidir. Bir tek koğuş var, onlarda kaç aydan beridir üzerlerinde büyük bir baskı var. Kaç zamandır onun sevkiyle uğraşıyorduk. Birçok kere Adalet Bakanlığı'na, cezaevine dilekçe yazıp gönderdik. Bize dönüşü 'sizin dilekçeleri kaile almıyoruz’ şeklinde. Daha önce maddi ve çok az fiziksel şiddet yaşanıyordu. Bu sefer yaşanan şiddet çok ciddi. Cezaevi koridorunda kameralar var. Eğer o görüntüler silinmemişse yerde sürüklendikleri an yansıyordur" dedi. 

İnsan Hakları Derneği (İHD), Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri başta olmak üzere cezaevlerindeki hak ihlalleriyle ilgilenen tüm kurumlara başvuru yapacağını belirten Tekin, "Gerekirse Ankara'ya giderim. Tutukluların üzerindeki baskının bir an önce kaldırılması, bir an önce durdurulması gerekiyor. İnsan hakları suçu işleniyor. Kardeşimle konuştuğumdan beri durumundan tedirginim" ifadesinde bulundu.

Öne Çıkanlar