Mayın patlamasında yaralanan 20 yaşındaki çoban elini kaybetti

Mayın patlamasında yaralanan 20 yaşındaki çoban elini kaybetti
Şırnak'ta mayın patlaması sonucu yaralanan çoban Zekeriya Şengöz’ün sağ eli koptu. Şengöz'ün diğer eli, gözleri ve vücudunda da ciddi zararlar meydana geldi.

Şırnak ve Hakkari kırsalında yer alan Marûnis bölgesinde Zekeriya Şengöz (20), dün koyunlarını otlatırken yerde bulduğu cismin patlaması sonucu ağır yaralandı. Ailesi tarafından Beytüşşebap İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Şengöz, durumunun ağırlaşması üzerine Şırnak Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Patlama nedeniyle sağ eli kopan Şengöz, dün ameliyata alındı. Şengöz'ün diğer eli, gözleri ve vücudunda ciddi zararlar meydana geldi. Tedavisi devam eden Şengöz, koyunlarının da yaralandığını dile getirerek yaşananları Mezopotamya Ajansı’na anlattı. 

‘İLK DEFA BÖYLE BİR OLAY YAŞADIK’

Yıllardır aynı bölgede koyunlarını otlattıklarını ve çobanlık yaptığını aktaran Şengöz, bölgede ilk defa böylesi bir olay yaşandığını söyledi. Olay günü yemek yediğini ve sonrasında kısa bir süre uyuduğunu belirten Şengöz, "2 saat uyuduktan sonra kalktık. Koyunlarımızı başka bir noktada otlatmaya götürdük. Koyunları toplarken o esnada bir cisim gördüm. Mayın olduğunu bilmiyordum. O cismi kaldırdığım gibi elimde patladı. 2 tane vardı. Bir tanesi bantlıydı, bir tanesinin etrafı da pilliydi. Ben yere düştükten sonra diğeri de patladı. Benim yanımda bulunan diğer çoban arkadaşım aileme haber verdi. Onlar yardıma geldi. Daha sonra beni hastaneye getirdiler. 10 yıldır biz koçerler orada koyunları otlatıyoruz. İlk defa böyle bir olay yaşıyoruz" dedi.

‘DAHA HASTANEDEYKEN ASKERLER GELİP İFADEMİ ALDI’

Şengöz, elini kaybettiği için gelecekte ciddi zorluklarla karşı karşıya kalacağını dile getirerek "Şimdi sağ elim yok ve diğeri de yaralı. Vücudum ve gözlerim de zarar görmüş. Daha Beytüşşebap Hastanesi'ndeyken askerler gelip ifademi aldılar. Onlara 2 mayının patladığını söyledim. İlk patlamada elim koptu. Patlamada bir sürü koyunumuz da yaralandı. Ben koyunlarımı çok seviyordum ama onlar da elimden gitti" diye konuştu.

Öne Çıkanlar