Meclis Komisyonu Rabia Naz Vatan için Eynesil'e gidecek

Meclis Komisyonu Rabia Naz Vatan için Eynesil'e gidecek
Komisyon, şüpheli şekilde ölen Rabia Naz Vatan ve diğer çocuk ölümlerini araştırmak üzere kurulmuştu.

Giresun'da şüpheli şekilde ölen Rabia Naz Vatan ve diğer çocuk ölümlerini araştırmak üzere kurulan Meclis Komisyonu yarın Giresun’un Eynesil ilçesine gidecek.

Komisyon üyeleri Rabia Naz Vatan’ın yaşamını yitirdiği ilçede ailesiyle görüşecek.

Rabia Naz’ın şüpheli ölümünün aylardır araştırıldığını ancak sonuca ulaşılamadığını belirten baba Şaban Vatan, komisyondan umutlu olduklarını söyledi.

DHA’ya konuşan ve delillerin yok edilmeye çalışıldığını belirten Şaban Vatan, "Rabia'nın ölümüyle ilgili sorumlu ya da sorumlular bulunamadı ve kızımın ölüm sebebi kayıtlara ‘intihar’ olarak geçti. Burada çocuk cinayeti var. Bu olay artık sadece benim evladım olmaktan çıkmış, ‘kamuoyunun neden öldüğünü bilmediği kızı’ haline gelmiştir. Çocuklarımızın şüpheli ölümlerinin ardında yatan gerçeği arıyoruz. Aylardır evladımın ölümünün ardındaki sır perdesi aralanmaya çalışılıyor. Birçok kez araştırıldı. Ama bir sonuca ulaşılamadı. Deliller yok edilmeye çalışıldı. Savcılık dosyasında, ‘şüpheli ölüm’ yazarken ‘intihar’ olduğu gündemi yapıldı. Adalet ararken susturulmam için akıl yargılaması ile karşı karşıya kaldım" dedi.  (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar