Metin Cihan: GKN Kargo'da kara para aklandığını iddia ediyorum

Metin Cihan: GKN Kargo'da kara para aklandığını iddia ediyorum
Gazeteci Metin Cihan, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'nin GKN Kargoda gizli patron olduğunu ve kara para aklandığı iddiasında bulundu.

Dün gece Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Nurettin Nebati hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. "Nebati'lerin gizli patron olduğu söylendi" diyerek, şirket üzerinden kara para aklandığını ve para kaynağını merak ettiğini ifade ederek yaptığı araştırmayı sosyal medya hesabından paylaştı.

Cihan, GKN Kargo'nun sosyal medya hesanında paylaştığı tweette ise şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akyürek'in, dönemin Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati'yi şirketin genel merkezinde ağırladığı tweeti alıntılayarak, "Hayali bir ticaret var. rakamlar çok uçuk, şirketin twitter ve instagram görsellerine bakarsanız göreceksiniz. kendi faaliyetlerine dair gerçek görüntü bulmakta zorlanacaksınız. animasyon videolarla ve yabancı sitelerden alınmış jenerik kargo görselleriyle doldurmuşlar. bazen logolarını montajlamışlar" ifadelerini kullandı.

Metin Cihan’ın paylaşımları şöyle:

"birlikte bir araştırma yapalım mı? veya bana biraz yardım etmek ister misiniz? gkn kargo'yu daha önce duymamıştım. büyük paralar dönüyor ama kaynak belirsiz. burada kara para aklandığını iddia ediyorum ve o para kaynağını merak ediyorum. nebati'lerin gizli patron olduğu söylendi.

arama yapınca şirketin faaliyetlerini değil haber kılığındaki reklamlarını göreceksiniz. ayda 2 milyon paket dağıtımı, yüz milyonlarca ₺ yatırım, binlerce istihdam vs.. olağanüstü bütçeli tv, dizi, program, stad reklamları. ama resmiyette küçük bir aile şirketi. görünen 1 kişi.

haberlerde şirket sahibi, yönetim kurulu başkanı, medya yüzü, her şeyi ama her şeyi 1 kişi > gökhan akyürek (@gokhanakyurek63). resmi kayıtlarda ise şirket sahibi, yönetim kurulu, müdürü her şeyi aynı soyadlı başka 1 kişi > çidem akyürek. hayali bir ticaret var. rakamlar çok uçuk

şirketin twitter ve instagram görsellerine bakarsanız göreceksiniz. kendi faaliyetlerine dair gerçek görüntü bulmakta zorlanacaksınız. animasyon videolarla ve yabancı sitelerden alınmış jenerik kargo görselleriyle doldurmuşlar. bazen logolarını montajlamışlar. hepsi bu."

Öne Çıkanlar