MHP'li Şahin: Ülkemizde fiyat artışı var, bunu saklayacak halimiz yok

MHP'li Şahin: Ülkemizde fiyat artışı var, bunu saklayacak halimiz yok
Ekonomideki durum, 2023 seçimleri ve Aliağa’daki asbestli gemiye ilişkin konuşan MHP yöneticisi Veysel Şahin, 'Fiyatları yüksek buluyorum. Ben de gidip sorguluyorum' dedi.

Fotoğraf: MHP İzmir İl Başkanlığı


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, ekonomiyi değerlendirdiği açıklamalarında fiyat artışlarının saklanamayacak durumda olduğunu ifade ederek "Fiyat artışı var ülkemizde, bunu saklayacak halimiz yok" dedi. Şahin, büyük tepki çeken Aliağa’daki asbestli gemiyi ise "900 ton asbest var dediler. Meğer 6 tonmuş. Bütün gemilerde de asbest oluyormuş zaten" diye savundu.

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin seçim çalışmaları, ekonomideki durum, Cumhur İttifakı ve Aliağa’daki asbestli gemiye ilişkin Duvar’a açıklamalarda bulundu.

‘FİYAT ARTIŞINI SAKLAYACAK HALİMİZ YOK’

Ekonomiyi ve kurlardaki yükselişi değerlendiren MHP’li Şahin fiyat artışlarının ve farklarının saklanamayacak durumda olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Küresel salgın nedeniyle 10 milyon insan öldü. İki yıl insanlar evinden çıkamadı, üretemedi, çalışamadı, para kazanamadı. Dünya iki yıl böyle bir dönem yaşadı. Hemen arkasından yan kapımızda (Ukrayna-Rusya savaşı) savaş çıktı. Şu anda da bütün dünyada bir arz krizi yaşanıyor. Türkiye de bu yansımalardan etkilendi. Fiyat artışı var ülkemizde, bunu saklayacak halimiz yok. İnancımız şu ki, yıl sonuna doğru fiyatlar yerine oturacak. Fiyatları yüksek buluyorum dememdeki kastım, pazarda domates 6 TL. Markette 26 TL’ye domates satılıyor. Ben de gidip sorguluyorum. Ağustos ayında Tire’deki tarlada 3-4 TL’ye domates satılırken, burada bu domatesi 26 TL’ye nasıl satıyorsunuz diye sorguluyorum sadece. Suni bir artış yapılıyor. Milletimize kast ediliyor. Biraz önce Tireli bir üretici gitti yanımdan. Diyor ki "Tarlada domatesi 3 buçuk TL’ye veriyoruz". Tarlada üretici 3 buçuk TL’ye veriyor. Bostanlı’daki markette domatesin üzerinde 26 TL yazıyor. Böyle bir tezat yaşıyoruz. Halkımız da bunun farkında. Biz 26 TL’ye görüyoruz, almıyoruz. Biz almıyoruz ama kasıtlı olarak da o fiyatı indirmiyorlar. Büyük marketlerin fiyatları kasıtlı olarak artırdığını görüyorum. Mazot artışından kaynaklı, bir artış tabii ki var. Ama ağustos ayında bunun dışında bir artış yaşanmadı. Evet, fiyatlar yükseliyor ama hükümetimiz de işçinin, memurun, dar gelirlinin, gelirlerini yükseltmeye çalışıyor."

'BÜTÜN GEMİLERDE ASBEST OLUYORMUŞ'

Aliağa’daki asbestli gemiye ilişkin konuşan MHP’li Şahin, "Büyükşehir Belediye Başkanı işini gücünü bırakmış bu konuya el atmış. Çözüm beklediğimiz belediye başkanı, kuruluşlarla toplanıp tepki gösterecekmiş. Sanayi Odası Başkanı geçtiğimiz günlerde bu söyledikleri değerlerin söyledikleri gibi olmadığını, yalan olduğunu açıkladı. 900 ton asbest var dediler. Meğer 6 tonmuş. Bütün gemilerde de asbest oluyormuş zaten" şeklinde konuştu.

‘2023’TE TÜRKİYE’NİN VİZYONU DEĞİŞECEK’

Şahin devamında da "Seçim öncesi de seçim sonrası da ekonominin iyiye gideceğini düşünüyorum. Önümüzdeki sene doğal gazımız çıkıyor, ilk insansız hava uçağımız hangardan çıkıyor, enerji üretim tesislerimiz hizmete giriyor. Türkiye’nin 2023’te vizyonu değişiyor. Biz heyecanla o günleri bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı’nın 2023 seçimlerinde yüzde 55 oranıyla kazanacağını iddia eden Şahin "Türk milleti, gönül coğrafyamızda dünyaya karşı ‘biz de varız’ demeye devam edeceğiz. Buna Allah’a inandığım gibi inanan bir Türk milliyetçisiyim" dedi.

HDP’Lİ DENİZ POYRAZ’IN KATİLİNİN MHP’Lİ OLDUĞU İDDİASI: ‘O KONUDA KONUŞMAK İSTEMİYORUM’

HDP İzmir İl Başkanlığı'na düzenlenen saldırıda parti üyesi Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer’in MHP’li olduğu konusundaki iddialara da yanıt veren Şahin "Bizimle uzaktan yakından bir ilgisinin olmadığını onlar da biliyor. Herkes biliyor. Öyle bir şey asla yok. Öyle bir şey olsaydı şimdiye kadar çıkardı ortaya. O konuda da zaten konuşmak istemem" dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar