Milli Beka Hareketi'nin başkanı: Soylu'ya yakın, Peker'le fotoğrafı var, yardımcısı Celal Kılıçdaroğlu

Milli Beka Hareketi'nin başkanı: Soylu'ya yakın, Peker'le fotoğrafı var, yardımcısı Celal Kılıçdaroğlu
Milli Beka Hareketi’nin genel başkan yardımcılığını ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ağabeyi aleyhinde paylaşımlarıyla tanınan kardeşi Celal Kılıçdaroğlu yapıyor.

Sezan Aksu'nun şarkı sözlerini hedef almasının ardından sanatçının evinin yakınında açıklama yapan Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin'nin bilgileri dikkat çekiyor.  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın olduğu için derneklerinin AKP'li Metin Külünk’ün emriyle basıldığını iddia ederek gündeme gelmişti.  Bir polis çevirmesinde aracından polis telsizi ve polis kimliği çıkan Şahin 2018 seçimlerinde MHP’den aday olmuş, öncesinde de MHP’nin İstanbul il başkan yardımcılığını yapmıştı.

Serbesiyet'ten Onur Erkan'ın haberine göre, Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin dün (17 Ocak) sosyal medya hesabından, "Şahane Bir Şey Yaşamak" şarkısının sözleri nedeniyle sosyal medyada ağır saldırılara maruz kalan Sezen Aksu’yu hedef alarak, "20:30’da kapındayız…" demişti.

Emniyet güçlerinin Aksu’nun evinin önünde açıklama yapmasına izin vermemesi üzerine Murat Şahin ve beraberindeki 20 kişilik grup, evin yakınındaki meydanda basın açıklaması yaptı. Şahin açıklamasında "Bazı sözde sanatçılar sanat yaptığını zannederek milli ve manevi damarları tıkamak, dini değerlere hakaret etmek için birbirleriyle yarış içine girdi" dedi.

‘SOYLU'NUN TARAFINI TUTTUĞUMUZ İÇİN KÜLÜNK TARAFINDAN HEDEF ALINDIK'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın olduğu bilinen Murat Şahin, 22 Ağustos 2020’de Soylu ve AK Parti MYK üyesi Metin Külünk arasındaki gerginliğin sonucu olduğu iddia edilen ‘dernek baskını’ olayıyla gündeme gelmişti.

Şahin, Külünk’e yakın olduğunu iddia ettiği kişilerce basıldığını söylediği dernek binasının görüntülerini paylaşmıştı. Külünk’ün Soylu’ya sözlerine karşı Soylu’nun yanında tavır aldıkları için bu baskına uğradıklarını söyleyen Şahin, sosyal medya hesabından "Dün akşam Metin Külünk’ün tetikçisi @maske3g hesabının İçişleri Bakanımıza hakaretlerine karşılık verdiğimiz için Metin Külünk önce arayarak bizi tehdit etti, sonra da Milli Beka Hareketi Derneğimize 5-6 kişiyle gelerek bize saldırdı" mesajını paylaşmıştı.

Şahin’in hedef aldığı @maske3g hesabı Soylu aleyhinde paylaşımlar yapıyordu. Hesabın paylaşımları arasında Mardin Belediyesine atanan kayyumun ağaç ihalesinde yolsuzluk yaptığı ve yolsuzluğa karışan firmanın İstanbul temsilcisinin Soylu’nun kuzeni olduğu iddiası da vardı.

Hesabı kullanan kişi olduğu iddia edilen emekli uzman çavuş Erdal Yılmaz’ın ev adresi, T.C. kimlik numarası gibi bilgilerinin sosyal medyadan paylaşılması üzerine Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Soylu’yu da etiketleyerek şu mesajı paylaşmıştı:

"Şahsımı hedef gösteren twitlerle ilgili bilgiler Türkiye’de tek bir kurumdan alınabilir. Eleştirdim diye linç edildim. Bakanı aradım bana namussuz dedi. Yalan mı?" 

Külünk ‘dernek baskını’ iddiasıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamıştı.

ARACINDAN POLİS KİMLİĞİ VE TELSİZİ ÇIKMIŞTI

Bu olaydan kısa bir süre önce, İstanbul Taksim’de polis çevirmesinde durdurulan bir araçtan polis telsizi, polis kimliği, çakar ışığı ve sahte basın kartı çıkması haberlere konu olmuştu. Kamuoyunda aracından polis materyalleri çıkan kişinin Murat Şahin olduğu dernek baskını tartışmasının ardından tespit edilmişti.

Şahin, konunun yeniden gündeme gelmesi üzerine aracında ele geçirilen kimliğin yanındaki bir polis memuruna ait olduğunu söylemiş, hakkında daha sonra hiçbir cezai işlem yapılmadığını savunmuştu.

MHP’DEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMUŞTU

Şahin 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde MHP İstanbul 1. Bölge 13. sıradan milletvekili adayı olmuştu. Milletvekili aday listesinde Şahin’in ortaokul mezunu ve diş teknisyeni olduğu yazıyor.

Şahin 2017 Mayıs’ında yapılan MHP İstanbul İl Kongresi’nde yönetime seçilerek İstanbul il başkan yardımcısı olmuş, bu görevinden milletvekili adayı olmak için istifa etmişti.

SEDAT PEKER İLE BİRLİKTE FOTOĞRAFLARINI PAYLAŞMIŞ 

Sedat Peker 10 Aralık 2018’de Şahin ve Milli Beka Hareketi’nin onursal başkanı olduğunu söylediği Hüseyin Hacıoğlu’nun kendisini ziyarete geldiklerini sosyal medya hesabından, "Milli Beka Hareketi Sayın Genel Başkanı kıymetli kardeşim Murat Şahin ve hareketin Onursal Başkanı olan kıymetli kardeşim Hüseyin Hacıoğlu’nun bazı kunduzların şahsım hakkında yapmaya çalıştıkları olumsuz algı hareketine karşılık evime yapmış oldukları destek ziyaretinin fotoğrafı" mesajıyla duyurmuştu.


YARDIMCILIĞINI KILIÇDAROĞLU'NUN KARDEŞİ YAPIYOR

Milli Beka Hareketi’nin genel başkan yardımcılığını ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ağabeyi aleyhinde paylaşımlarıyla tanınan kardeşi Celal Kılıçdaroğlu yapıyor. Şahin geçtiğimiz sene takipçilerine Celal Kılıçdaroğlu’nu takibe alma çağrısı yapmıştı.

Şahin’in, Milli Beka Hareketi derneğinin internet sitesinde yer alan biyografisi şöyle:

"Murat ŞAHİN denince akla ilk gelen Devlet aşığı Millet sevdalısı Ülkü ve Ülke sevdalısı bir yiğit gelir, Murat ŞAHİN’in başkanlık hayatı 7 yaşında 1. Sınıfta iken sınıf başkanı olarak başlamıştır 13 yaşında (Ülkü Ocakları Nilüfer hatun Ortaokulu başkanı olmuştur ), 17 yaşında (Mhp Teşvikiye mahalle başkanı olmuştur ) 19 yaşında (Mhp Şişli İlçe teşkilat başkan yardımcısı olmuştur ) , 22 yaşından 27 yaşına kadar Ülkü ocaklarında çeşitli başkanlıklar ve Milliyetçi Ülkücü harekette üstün Hizmetleri vardır 28 yaşında Türkiye Genlik Konfederasyonu İstanbul İl Başkanı 29 yaşında İstanbul Gençlik Federasyonu başkanı 32 yaşında Yenişehir Spor Kulübü başkanlığına seçilmiştir, 32 yaşından şuana kadar bir çok STK ve dernekte üst düzey başkanlıklar yapan şahin şuanda Milli yüreklerin birleşerek yek vücut olduğu Milli Beka Hareketi teşkilatına hizmetkar bir neferdir."

Öne Çıkanlar