Bakan Özer'den velilere 'kayıt parası' uyarısı: Bağış yapabilirler ama zorunlu değil

Bakan Özer'den velilere 'kayıt parası' uyarısı: Bağış yapabilirler ama zorunlu değil
Özer, okul kayıtlarıyla ilgili ‘Veliler eğer isterse okullara, okul aile birliklerine bağış yapabilirler, bağışla okul kayıtları arasında hiçbir zorunluluk ilişkisi yok’ uyarısında bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022-2023 eğitim öğretim dönemi hazırlıklarına erken başladıkları, amaçlarının okulların tüm ihtiyaçlarını bakanlık olarak karşılamak olduğunu ifade etti.

Bakan Özer, "Velilerin özellikle kayıtlarda bağış gibi sizleri de rahatsız eden süreçlerle karşılaşmasını istemiyoruz. Velilerimiz eğer isterse okullara, okul aile birliklerine bağış yapabilirler ama bağışla okul kayıtları arasında hiçbir zorunluluk ilişkisi yok ama bağışla okul kayıtları arasında hiçbir zorunluluk ilişkisi yok. Çünkü biz bakanlık olarak tüm okullarımızın ihtiyacını karşılayabilecek gücümüz de var bütçemiz de var" dedi.

‘ŞU ALGIYI TÜM TÜRKİYE'DE KIRMAK İSTİYORUZ’

Okul idarecilerinin her türlü talebini karşılayabilecek güçleri olduğunu belirten Özer, şöyle konuştu:

"Okul iklimini güçlendirecek, okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin çok daha sağlıklı ortamda akran zorbalığının olmadığı, şiddetinin olmadığı bir okul ikliminde çalışacakları bir ortamı güçlendirmek aynı zamanda öğrencilerimizi de çok sağlıklı ortamlarda eğitim almasını sağlayabilmek. Şu algıyı tüm Türkiye'de kırmak istiyoruz. 'Bakanlık okulların ihtiyacını karşılardı, bakanlık, okulları, okul aile birliklerine mahkum ediyor, işte öğretmenler, velilerin bağışlarına mahkum ediyor.' Hayır. İstanbul'da da Ankara'da, İzmir'de Kars'ta neresi olursa olsun Türkiye'nin tüm noktalarındaki tüm okullarımızın ihtiyacını biz karşılayacağız."

Öne Çıkanlar