MİT tırları davasında, Can Dündar'ın avukatlarının reddi hakim talebi reddedildi

MİT tırları davasında, Can Dündar'ın avukatlarının reddi hakim talebi reddedildi
Mahkeme heyeti talebin 'duruşmayı uzatmak amacıyla yapıldığını' söyledi. Avukatlar karara ilişkin itirazda bulunacak.

Gazeteci Can Dündar’ın yargılamasının sürdüğü MİT TIR’ları davasının on ikinci duruşması bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Savcı, bir önceki celse mahkemeye yazılı olarak sunduğu mütalaasında Dündar için 35 yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

29 Mayıs 2015 tarihinde Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan ve Türkiye’den Suriye’ye tırlar içerisinde gönderilen silahların görüntülerini içeren "İşte Erdoğan’ın Yok Dediği Silahlar" başlıklı haber gerekçesiyle yargılanan Dündar, gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile birlikte yaklaşık üç ay tutuklu kalmıştı.

MLSA'nın verdiği bilgilere göre kapalı görülen duruşmada Dündar’ın avukatları Bahri Belen, Tora Pekin ve Abbas Yalçın hazır bulundu. Katılan MİT Müsteşarlığı vekilleri Ümit Ulvi Canik ve Ali Yıldız ile Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hacer Korkmaz da duruşmaya katıldı.

MAHKEME TALEBİN ‘DURUŞMAYI UZATMAK AMACIYLA YAPILDIĞINI’ ÖNE SÜRDÜ

Duruşmada Dündar’ın avukatları reddi hâkim talebinde bulundu. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, avukatların reddi hâkim talebini "duruşmayı uzatmak amacıyla yapıldığı" gerekçesiyle (CMK 31/1-C) reddetti. Dündar’ın avukatları, taleplerinin reddedilmesine ilişkin karara itiraz edeceklerini ifade etti.

Ara kararını açıklayan heyet, reddi hâkim talebinin reddedilmesine ilişkin üst mahkemeye itiraz yapılması için Dündar’ın avukatlarına yedi günlük süre tanıdı. Bir sonraki duruşma 23 Aralık 2020 tarihinde görülecek.

Öne Çıkanlar