Mülteci Olimpiyat Takımı, bayrağını can yeleklerinden esinlenerek tasarladı

Mülteci Olimpiyat Takımı, bayrağını can yeleklerinden esinlenerek tasarladı
Mülteci takımının bayrağı, açık turuncu renginde ve üzerinden siyah bir bant geçiyor.

Mülteci Olimpiyat Takımı oyuncuları, Tokyo Olimpiyat Oyunları için bu sabah Japonya'ya ulaştı. İlk olarak 2016 Rio Olimpiyatları'nda yarışan mülteci takımını bu yıl 29 sporcu temsil edecek. 

Mülteci takımında yer alan 29 sporcu, Afganistan, Kamerun, Kongo, Kongo Cumhuriyeti, Eritre, Irak, Güney Sudan, Sudan, Suriye ve Venezuelalı isimlerden oluşuyor. Sporcular, yüzme, atletizm, badminton, boks, kano, bisiklet, judo, karate, atıcılık, tekvando, halter ve güreş dallarında mücadele edecek.

CAN YELEKLERİNDEN ESİNLENİLDİ

Alan Savunması'nın haberine göre, mülteci takımının bayrağı, açık turuncu renginde ve üzerinden siyah bir bant geçiyor. Bu renkler ve bayrak, mültecilerin daha güvenli bir yaşama kaçmak için kullandıkları can yeleklerin esinlenerek yaratıldı.

Bayrağı tasarlayan kişi, Yara Said adında Suriyeli bir mülteci ve artık Artık Amsterdam’da yaşıyor. 

Said, "Eğer bir mülteci olarak can yeleği giydiyseniz, bu bayrağı görmek sizin için çok anlamlı olacaktır. Bu çok güçlü bir hatıra" olarak tanımlıyor tasarladığı bayrağı. 

IOC İZİN VERMİYOR!

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), şu an için atletlerin müsabakalar sırasında bu bayrakları formalarında taşımalarına izin vermiyor. Resmi olarak olimpiyat bayrağı kullanılsa da mültecilere destek vermek isteyen seyirciler, 2016 Rio Olimpiyatları'nda olduğu gibi bu bayraklarla oyunları izleyebilecek.

Yara Said, "Olimpiyatlarda hem forma üzerinde hem de ayrı bir bayrakla yer almamıza müsaade etmeseler de biz buradayız, güçlüyüz, insanız ve yaşamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar