Mutlu ve Çapkın'a hapis cezası

Mutlu ve Çapkın'a hapis cezası
'FETÖ'den yargılanan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a hapis cezası verildi. Mutlu cezaevinden çıktı.

HABER MERKEZİ - "FETÖ’nün Mülkiye yapılanması" içinde yer aldıkları iddiasıyla yargılanan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya 3 yıl 1 ay 15 gün, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’a da 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

İstanbul 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya devam edildi. Duruşmada sanıklar ve avukatları esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını yaptı.

MUTLU: ADALETE GÜVENİYORUM

Tutuklu yargılanan Hüseyin Avni Mutlu, 32 yıl görev yaptığını belirterek "Rabbim, beni devletime asla ve asla mahcup etmeden alnımın akıyla çıkmamı nasip etti" dedi.

26 Temmuz’da gözaltına alındığını, 4 Ağustos’ta Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildiğini anlatan Mutlu, "Terör örgütü DHKP-C’lilerin sözlü saldırılarına maruz kalmış bir valiyim. Ben hayatım boyunca Türk bayrağına gölge düşürmedim. İhanet etmedim. Vicdanım tertemiz, huzurunuzdayım" diye konuştu.

"Adalete güveniyorum" diyen Mutlu, "Verilecek karara tevekkül ediyorum. 32 yıllık meslek hayatım boyunca devletime bir saniye ihanetim olmadı. İhanet edenlerin karşısında oldum. Dışarı çıksam korumaya ihtiyacım var. Suçsuz olduğuma yürekten inanıyorum. Hukuka güveniyorum" ifadelerini kullandı.

ÇAPKIN: BERAATİMİ İSTİYORUM

Önceki duruşmada tahliye edilen Hüseyin Çapkın da "Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme ile suçlandık, yargılandık. Bu bizi çok üzdü. Türk adaletine güveniyorum. Beraatıma karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

Diğer 12 sanık da beraatlerine ve tahliyelerine karar verilmesini istedi. Sonrasında duruşmaya ara verildi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Hüseyin Avni Mutlu’yu 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, ayrıca hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyarak Mutlu’nun tahliyesine hükmetti.

Hüseyin Çapkın da 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Çapkın hakkında da yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

MUTLU: ÇOK MUTLUYUM

Mahkemenin tahliye edilmesine karar verdiği eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, cezaevinden çıktı. Yakınları tarafından karşılanan Mutlu, gazetecileri soruları üzerine, "Gecenin bu vaktinde burada bulunmanız nedeniyle teşekkür ediyorum. Söyleyeceğim hiçbir şey yok. Çok mutluyum. Hepinize iyi görevler diliyorum" dedi.  (DHA)

Öne Çıkanlar