'Müzik Susmasın' başvurularının sonuçları bugün açıklanacak

'Müzik Susmasın' başvurularının sonuçları bugün açıklanacak
Başvurular www.muziksusmasın.com adresi üzerinden sorgulanabilecek.

Coronavirus salgınından etkilenen müzisyenlere 3 ay boyunca her ay net 1000 TL tutarında sağlanacak destekten kimlerin faydalanacağı bugün (11 Ocak 2020) açıklanacak. Başvuran kişiler, www.muziksusmasin.com üzerinden sonuçları görebilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca başlatılan destek programı kapsamında yeni tip Coronavirus salgını nedeniyle gelir kaybına uğrayan 24 bin 522 müzik sektörü çalışanına 3 ay boyunca her ay net 1000 TL tutarında destek sağlanacağı açıklanmıştı. 

'SANATI AYAKTA TUTMAYA ÇALIŞAN İNSANLARI DİLENCİ YERİNE KOYAMAZSINIZ'

Hükümetin sanatçılara bin liralık destek açıklaması büyük tepki çekmişti. Çok sayıda sanatçı dilenci yerine konulduklarını belirterek, tepki göstermişti.

Ayna grubunun solisti Erhan Güleryüz, sosyal medyada yayınladığı videoda, "Sayın Kültür Bakanım, bütün müzisyenlere mesaj göndermişsiniz. Demişsiniz ki, bize bir video gönderin yani bizden dilenin biz de size bin lira para verelim. Canım bakanım sen bana bir video gönder, ben sana bin lira gönderiyim. İnsanların aç yaşadığı bir ülkede, sanatı kültürü müziği ayakta tutmaya çalışan insanları dilenci yerine koyamazsınız" şeklinde tepki göstermişti.

ATAY: TURİZME 10 MİLYAR, SANATÇIYA 26 MİLYON

TİP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili ve oyuncu Barış Atay ise turizm sektörüne 10 milyar destek açıklanırken müzisyenlere, tiyatroculara 26 milyon liralık destek açıklanmasına tepki göstererek, "Eğer insanca yaşanılabileceğini düşünüyorsanız gelin biz size reva gördüğünüz bin lirayı verelim, siz onunla yaşayın" demişti.

Öne Çıkanlar